12x leuke uitjes in de kerstvakantie in NL

12 december 2019

Het is wintertijd! Er is deze kerstvakantie zóveel leuks te doen in Nederland met kinderen. Mooie lichtjeswandelingen, coole ijsbanen, gezellige kerstmarkten (met warme chocomelk), voorstellingen & meer. Lees verder voor alle kindvriendelijke tips en gezinsuitjes voor in de kerstvakantie 2019!

Zeehondenverzorger worden?

Tijdens de kerstvakantie is er héél veel te ontdekken bij Zeehondencentrum Pieterburen, kom naar de leerzame meet & greet met zeehondenverzorgers of gave bottenshow. Ook worden de witte pups van de grijze zeehond in deze periode binnengebracht in Groningen.



Naar het Rijksmuseum

Ben jij een échte avonturier? Bezoek dan het Rijksmuseum in Amsterdam. Ga op expeditie in de Gouden Eeuw of speel de Escape Game. Liever creatief aan de slag? Schilder of fotografeer een familieportret in de stijl van Rembrandt.



Winter Wonderland Enschede

Van 7 december t/m 5 januari waan je je in een winters sprookje in de binnenstad van Enschede bij Winter Wonderland. Een perfect dagje uit met de kids! Er staat een schaatsbaan op de Oude Markt en er is een levende kerststal met dieren.



Giselle bij Het Nationale Ballet

Verras je gezin met een origineel kado voor onder de kerstboom: Kaartjes voor de prachtige en romantisch ballet- klassieker Giselle van Het Nationale Ballet in Amsterdam. Te zien vanaf 21 februari tot en met 8 maart 2020. (10+)



Ontdek Wild Canada!

Ontdek de wondere wilde wereld van beren, wolven, zeeotters en bultruggen in de nieuwe IMAX film Wild Canada in Omniversum! Maak kennis met de bewoners van het Great Bear Rainforest en ga mee op reis met moederbeer Mox.



Winterfestival

Deze kerstvakantie wordt het weer heerlijk winters gezellig bij Beeld en Geluid. Kijk de leukste films, win een mooie bokaal met de familiepubquiz, maak je eigen gifjes en leer alles over radio maken in de KinderRadioFabriek.



Naar het Mauritshuis!

Een familievoorstelling 'Het muisje met de parel', rondleiding en workshop met Maurits Muis en Rembrandt, zelf schilderen, op de foto in de Photobooth Winterlandschap én gave highlights. Kom deze vakantie naar het Mauritshuis!



Bouw een feestje: Winterfeest

Zin in een feestje? Reserveer dan kaarten voor het Winterfeest op 22, 27 of 28 december in Het Concertgebouw in Amsterdam. De zaal is al magisch. De spetterende muziek en een heerlijk verhaal maken het feest compleet!



Dé Winterfestivals in Zwolle

Kom met de kids, familie en vrienden genieten van Winters Zwolle. Zwolle is deze winter de thuisstad voor winter festivals. Er valt zoveel te beleven! Van prachtige IJsbeelden tot het lopen van een sprookjes- of heldenroute. Aanrader!



Een winters familie-uitje

Ontdek de winterse gezelligheid van vroeger in het Nederlands Openluchtmuseum! Bind je ijzers onder en ga lekker schaatsen, slee van de historische sleebaan en maak een broodje boven een vuurtje.



(Zomer)vakantie voorpret!

Verlang jij stiekem al naar het voorjaar? In de kerstvakantie kun je heerlijk inspiratie op doen voor een vakantie of weekendje weg in eigen land. De leukste kindvriendelijke overnachtingsadresjes vind je op Kidsproofvakantie.nl.




Meer tips voor in de kerstvakantie? Bekijk de Uitagenda voor alle komende events en kinderactiviteiten!

Fijne Feestdagen van het Kidsproof-team!