25x Zomerse Noord-Brabant eropuit tips!

7 juli 2021
Wat een toffe Provincie is Noord-Brabant toch! Er is zoveel te beleven met kinderen in deze mooie omgeving. Wij hebben een selectie gemaakt van leuke zomeruitjes in Noord-Brabant. Met deze tips hoef je je geen dag te vervelen. Een special om te bewaren, bomvol ideeën voor een onvergetelijke zomer.

Regio Den Bosch

Theaterfestival Boulevard

Van 5 t/m 22 augustus vindt Theaterfestival Boulevard plaats! Maar liefst 18 dagen lang vult ’s-Hertogenbosch zich met theater, dans, muziek en meer. Ook dit jaar is het festival weer superleuk om te bezoeken met kinderen. De familie- en kindervoorstellingen zetten de levendige fantasie van de kinderen aan het werk en maken de wereld opeens een stuk groter!

World of Dinos met korting!

Wroahh super vet voor alle dino-fans: deze zomervakantie zie je World of Dinos de Brabanthallen in Den Bosch. Mét de Kidsproof kortingsactie krijg je nu flinke korting op je tickets. Mis het niet! Echt een fantastisch familie uitje! Naar de korting! 


World of Dinos in Den Bosch deze zomervakantie!

TussenTijdCapsule | 4+

Jij bent ik van nu, maar ook je ik van toen ooit, en de ik die je later wordt. Laat je door Schippers & Van Gucht, tijdens Theaterfestival Boulevard vanaf 5 t/m 22 augustus, begeleiden in de trip van je leven. Geen zorgen, je zult verdwalen. Ga je mee? 

Klimbos IJzeren Man Vught!

Bij de IJzeren Man in Vught hebben ze écht een tof klimpark! Gezekerd met een klimgordel leven de avonturiers, vanaf 8 jaar, zich uit op ruim 15 klimroutes tot wel 12m hoogte. Voor kids vanaf 3 jaar is er een gaaf 700m2 groot Nettenpark. Klimmen maar! 

Regio Tilburg

Natuurmuseum Brabant

In Natuurmuseum Brabant in Tilburg staat een bos vol opdrachten, een museumboom en een bijzondere projectievloer. Het is alsof je in een realistisch sprookje binnenstapt. Er is veel zelf te doen door kinderen. 


Natuurmuseum Brabant in Tilburg

Speelboerderij De Steenuil

Buiten spelen, de dieren voeren, knuffelen met de dieren, spelen in de binnenspeeltuin, lekker luieren in het hooi en eten en drinken op het terras; dat kan allemaal bij Speelboerderij De Steenuil in Oirschot. Komen jullie ook spelen? 

Boulderen bij Block013

Dol op klimmen en klauteren? Bij klim- en boulderhal Block013 in Tilburg mag je op vier meter hoge wanden naar boven proberen te klimmen. Je hoeft geen klimbewijs te hebben om hier te komen klimmen. Zin in een middagje klimmen? Zin om te klimmen? 

Recreatiepark Het Genieten

Dit is zo'n plek waar de kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Hier is het elke dag vakantie. Met de grote waterspeeltuin en speeltoestellen, zand om eindeloos forten en kastelen in te bouwen en een groot terras. Kom ook vakantie vieren!

Regio Eindhoven

Escaperoom 040

Ontdek de stad wel op een hele speciale manier. Het Beleg van Eindhoven is een outdoor escaperoom. Hierbij moet je echt op pad in het centrum om daar puzzels op te lossen, codes te kraken en verloren objecten te vinden. Sluit af met een hapje en drankje.


Escaperoom 040 in  Eindhoven

Kasteel Arcen en Park

Voel je een prins of prinses! Ga op ontdekkingstocht in Kasteel Arcen en park, vertoon je kunsten op de minigolfbaan, leef je uit op het speelstrand en veel meer! In juli en augustus zijn kinderen t/m 17 jaar GRATIS. Plezier voor jong en oud! 

Museum Klok & Peel

Het museum pakt deze zomer speciaal uit met een avontuurlijke tocht voor kinderen. Bekijk de vosjes, leer hoe vleermuizen vliegen, zelf de klokken luiden.....Opnieuw bekroond tot ANWB Leukste uitje. Ontdek spelenderwijs!

Motion Experience

Hoe zou het voelen om een wonderlijke droom binnen te stappen waar onze zintuigen geprikkeld worden, landschappen tot leven komen en we ons kunnen verwonderen en verbazen? Extra leuk is Kids Time. Dromers, doeners & denkers!

Regio Breda

Dagactiviteit Zomeratelier

Houdt jouw kind van creatief bezig zijn? Ga naar zomeratelier Da Silva. Zij verzorgen een hele dag knutselplezier, inclusief eten en drinken. Je kan kiezen uit meerdere activiteiten zoals, klei mallen, mozaïek, timmeren en schilderen. Geef je kind snel op! 

Mamafair 'Feelgood'

Markt Het duurt nog even, maar hou alvast deze datum vrij in je agenda! Want de Mamafair is een markt voor iedereen! Er zijn leuke workshops cupcakes bakken, knutselen en dansen. En natuurlijk kan hier je lekker shoppen met je kind. Hou deze datum vrij!


Mamafair 'Feelgood'

Landgoed Oosterheide

Maak een prachtige wandeling in dit natuurgebied van Landgoed Oosterheide in de zomer. Er staan mooie veldbloemen, veel verschillende bomen, waardoor het net lijkt alsof je door een park wandelt. Heel tof!

Reptielenhuis De Aarde

Wow wat is dit gaaf! Bij het Reptielenhuis De Aarde kan je een echte slang vasthouden. Ook een beetje spannend natuurlijk... Kom naar deze bijzondere dieren kijken en stel al je vragen aan de verzorgers. Zij weten heel veel! Pak jij die slang?

Nog meer inspiratie in Noord-Brabant!

Musical4daagse

Deze zomervakantie kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar zelf op het toneel staan tijdens de Musical4daagse in Rosmalen! Heerlijk zingen, dansen en acteren! De kids maken in 4 toffe dagen een musicalvoorstelling. Dit is toch té gek! Meld je aan! 

Soccer Camps

In de zomervakantie worden er voor jongens en meisjes van 6-15 jaar Soccer Camps georganiseerd! Na het aanleren van nieuwe schijn- en passeerbewegingen laat iedereen de aangeleerde skills zien in partijtjes. Laat je kind meedoen!


Natuuruitjes in Noord-Brabant

Natuurspeeltuinen

Natuurspeeltuinen en speelbossen. Laat je zintuigen prikkelen en maak gebruik van de natuurlijke elementen. Supertoffe Natuurspeeltuinen in Noord-Brabant!

Pluktuinen

Lekker wandelen en kletsen door de natuur en ondertussen de mooiste bloemen of het lekkerste fruit plukken. De mooiste plekken in Noord-Brabant!


De leukste pluktuinen in Noord-Brabant

Blotevoetenpaden

Ontdek de natuur op de blote voeten. Kriebelende grassprietjes, fijn zand, blubber, dikke takken, verkoelend water.... Lekker kliederen!

Ontdek ook deze gezellige uitjes!

Eindhoven

Ravotten, klauteren, hutten bouwen, stoere attracties, dagje varen over de Dommel, blotevoetenpad, spraypark... Het is ultiem genieten in de regio Eindhoven en Noord-Limburg. Heerlijk dagje weg!

Den Bosch

Den Bosch is een heerlijk leuke, knusse en gezellige stad om te ontdekken samen met de kids. Wij nemen je graag mee langs alle toffe kindvriendelijke adresjes en bezienswaardigheden. Zo gezellig samen op pad! 


Bezoek Noord-Brabant met je kids!

Tilburg

Er is genoeg te doen in Tilburg en omgeving tijdens de zomervakantie. Relaxen in het park, zwemmen bij leuke strandjes, afkoelen met een ijsje en bij slecht weer lekker naar een museum. Check deze super leuke tips!

Breda

In Breda kan je culturele uitjes doen, lekker eten en drinken, super mooie wandelingen buiten Breda maken en naar dier- en speeltuinen gaan. In Breda en omgeving kan je een fijne zomer beleven. Lekker dagje uit! 

Veel plezier!

~ Sanne, Klazien & Carlijn ~

Kidsproof Eindhoven | Kidsproof Breda | Kidsproof Tilburg | Kidsproof Den Bosch