Het Fantastisch Kinderfilm Festival

15 januari 2016
Kom naar dit fantastisch filmfestival voor een leuke kinderfilm, maar ook voor de Speeltuin van de Verbeelding!
Samen met Puck (6 jaar), Flip (4 jaar) en Ot (2 jaar) mochten we naar Het Fantastisch Kinderfilm Festival in Den Bosch. Toen ik het programma op hun website zag staan, werd ik al helemaal enthousiast en werd nog enthousiaster bij het zien van het filmpje van vorig jaar. Dus erg benieuwd of de kids er net zo blij van worden!

Kronkel en Slinger
Dit jaar is met Kronkel en Slinger het thema 'reizen' en neemt het festival je mee op reis naar bijzondere plekken in een fantastische wereld. Er zijn korte bijzondere filmvoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar, vrolijke en avontuurlijke reisfilms voor kleuters en spannende lange films voor de oudere kinderen. Wat het festival compleet maakt, is de Speeltuin van de Verbeelding, welke je voor of na de film kan bezoeken. Dé plek waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken met allerlei leuke opdrachtjes. We hebben ons ruim 1,5 uur in de speeltuin vermaakt.

En wat vonden Puck, Flip en Ot ervan?
Bij binnenkomst van de speeltuin, krijgt ieder kind een verrekijker en een mooie kaart waarop de verschillende opdrachtjes staan. Alleen al de verrekijker was een succes! Zo ontdekte Flip dat als je vanuit de éne kant keek iedereen heel groot was, en vanuit de andere kant iedereen heel klein was. Dat alleen al was heel leuk om heel vaak te doen! Daarna kon de reis beginnen! Ot vond het treintje met fruitstukjes erin fantastisch. Het was de bedoeling om zelf een fruitspiesje te maken en daarna op te smullen. Schitterend was het om te zien dat Ot steeds een fruitje op zijn stokje deed en dan deze snel in zijn mond stopte om daarna pas de volgende te pakken.

Een reis is natuurlijk niet compleet zonder een kaartje te sturen naar je dierbaren! De kinderen konden zelf hun kaartje maken en daarna op de post doen (wel even een postzegel kopen). Leuk om te zien voor wie de kaartjes zijn. Puck koos een vriendje van de vorige school, Flip een vriendinnetje van de nieuwe school en Ot...die koos zichzelf! Tijdens de reis waren voor de rest nog leuke spellen, zoals koffermemorie, gingen we op treinreis waarbij de kids een eigen lichtvoorstelling gaven en maakten ze hun eigen filmpje! De reis eindigde natuurlijk met een vakantiekiekje. Puck vond dit helemaal geweldig. Verkleed met o.a. een grote duikbril op, waande ze zich even met haar broertjes op het strand!

We zijn zelf naar de film Verhalen van de Zee geweest, welke bestaat uit twee korte filmpjes. Het eerste filmpje gaat over een muzikale, poëtische reis van een rood papieren bootje over zee. De 'ooohh' en 'aaahh' hoorde je toen de kwallen in beeld kwamen, dat was gewoon erg mooi gemaakt. Het tweede filmpje over een mysterieuze reis van een jongetje op de achterbank was wat spannender. Leuk voor de oudste twee, maar iets te spannend voor de jongste. De kids waren erg enthousiast over het Fantastische Kinder Filmfestival en vonden de spellen de middag helemaal af maken!

Praktisch
Kaartjes kosten voor zowel volwassenen als kinderen €9. Het Fantastisch Kinderfilm Festival is van 11 t/m 13 februari in het Chassé van Breda. Daarna is het festival nog t/m mei te bezoeken op diverse locaties in het land. Het volledige filmprogramma vind je hier. Voor meer informatie kijk je in onze Uitagenda of op de website van Het Fantastisch Kinderfilm Festival.