Kidsproof reporter bij theatervoorstelling Lelijk 1Dje

29 maart 2016
Al dagen vraagt Gijs wanneer we nu samen naar het theater gaan. Dus vol verwachting lopen we het knusse Theater Sonnevanck binnen. Benieuwd wat Gijs van deze familievoorstelling vond?
Gijs wacht ongeduldig in de foyer met een glaasje ranja en vraagt steeds wanneer we nu naar binnen mogen. We kunnen snel in actie komen, want iedereen mag alvast de 4 regels van het slotlied zingen. Hij probeert mee te zingen, maar moet er ook wel een beetje om lachen. Nu moet hij zelf iets doen en dat had hij volgens mij niet verwacht.
 
‘Krakkende kraak!!!’ Met grote ogen kijkt Gijs hoe het Lelijke 1dje uit het ei komt en aangestaard wordt door haar broertje en zusjes. Ze vinden haar anders, lelijk en er niet bij passen. Het ‘eendje Antje’ vliegt in de armen van haar moeder, maar wordt al snel met een waterpistool door broertje Raaf natgespoten. Met geweldige, zelfverzonnen instrumenten zie je broer en zus elkaar op een grappige manier uitdagen. Gijs giert het uit!
 
Als moeder eend in slaap valt en Antje niet kan slapen, tekent ze een fantastisch verhaal op de vloer, die uiteindelijk op de schutting tot leven komt. ‘Mama, het beweegt! Dat is een coole TV’ zegt Gijs.
 
 
Uiteindelijk gaat Antje van huis en zoekt in de nieuwe wereld naar haar eigen ik. Via kippen, een lijster en duiven, die toch anders zijn dan Antje, vindt ze haar gelijke in een zwaan. Ze is helemaal blij, want deze zwaan vindt Lelijk 1dje te groot, te mooi en te sterk om een eend te zijn. Samen spelen ze op een gitaar en Gijs speelt mee op zijn eigen luchtgitaar en zingt het slotlied uit volle borst mee.
 
De muziek en kleding voeren de spanning goed op en er is een leuke interactie met het publiek. Zo spelen een paar kids een toontje op een oude key-gitaar en zingen ze heerlijk mee. Het is ontzettend leuk om met je kinderen naar het theater te gaan. En dit is echt een bijzondere voorstelling met een hele mooie boodschap, dat je mag zijn wie je bent. En willen we dat onze kinderen niet allemaal meegeven?!
 
In de auto terug vraagt Gijs of ik dit nu ook op Kidsproof zet. Natuurlijk! Want dat hij zo heeft genoten, betekent voor mij dat meer kinderen dit moeten zien. En hun ouders of opa en oma ook!
 
De voorstelling Lelijk 1dje is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is op 10 april in het Chassé Theater te zien
 
Jullie gaan toch ook?!
 
Groetjes,
Gijs & Wencke