Kidsproofplek voor een regenachtige dag: nr 4

7 december 2017
In de serie 'Kidsproof-plek voor een regenachtige dag' hier nummer 4: Groene Kerst
Inmiddels is het al een begrip bij ons thuis: de kerstshow van de Avri! Vorig jaar schreef ik er ook al over.  Het is echt een prima uitje voor de regenachtige dag.
 
Ieder jaar is de kerstshow van begin tot het einde een feest voor het oog. De kerstshow heeft meestal een thema, dit jaar is dat de Efteling. Bij de entree dit jaar is de sfeer meteen goed gezet met een echte holle bolle Gijs. We zien prachtig nagebouwde tafereeltjes in kerstsferen met bewegende treintjes, schaatsers en vele vele lampjes.Het sprookjesbos is in het ieniemienie volledig nagebouwd. Ook is de grote vijver van de Efteling nagebouwd. We strijken hier op een bankje neer en kijken naar de fonteinen in de vijver die om de beurt aan gaan, het is een echte show. Roos beklimt een trap naar een nagebouwd paddenstoelhuis en zwaait vanuit het raam.

We nemen een aantal kerst ornamenten mee waar we al een tijdje naar op zoek waren. Alles wat je zoekt is hier te vinden en staat prachtig opgesteld. Roos kijkt haar ogen uit. Tegen het einde van de route zegt ze: “zo, nu zit mijn hoofd vol kerst”.  We zingen kerstliedjes in de auto op weg naar huis. Laat de feestdagen maar komen!

Op de Facebookpagina van de Avri kun je al een kleine indruk krijgen van de kerstshow. Hou rekening met grote drukte in het weekend. Vergeet zeker niet even neer te strijken in het tuincafé van de Avri voor een lekker drankje en een hapje!

Meer blogs lees je hier!

Door Janneke de Waal-Bogers (36), moeder van Roos (4) en hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie.