Op ontdekkingstocht bij de recreatieboerderij

13 juli 2017
Mama-blogger Janneke brengt samen met haar dochter een bezoek aan Recreatieboerderij Johan en Caroline! Lees hier wat ze er van vonden.
Op een zeer zonnige woensdagmiddag rijden Roos en ik naar de recreatieboerderij Johan en Caroline in het buitengebied van Wagenberg. “Wat kunnen we daar doen?” vraagt Roos. “Volgens mij kan je er spelen, we moeten het nog ontdekken.” zeg ik.  Bij aankomst bleek er inderdaad genoeg te ontdekken!

We melden ons eerst in de boerderijwinkel. Naast uitleg over wat er allemaal te ontdekken valt, nemen we ons meteen voor om bij vertrek flink wat fruit mee te nemen, er is hier voldoende keuze!

We lopen het terrein op en zien meteen een flink aantal fietsjes en skelters, een groot klimtoestel, dieren, schommels en nog veel meer. Roos wil meteen wegsprinten. Ik kan haar nog net even laten wachten zodat ik haar kan insmeren tegen de zon. Hierna vliegt ze weg, op ontdekkingstocht.Ze bedwingt eerst het grote klimrek. Hierna wordt het springkussen uitgeprobeerd, gegraven in de zandbak en geschommeld. Omdat ik haar hoofd in de zon langzaamaan rood zie worden van inspanning haal ik binnen een ijsje voor haar en een kopje thee voor mij. Ze komt meteen naar me toe en ploft neer op een stoel in de schaduw. Het ijsje smaakt goed, de koffie ook. “Mag ik nu weer gaan spelen?” vraagt ze als het ijsje in recordtijd op is. En ze sprint weer weg.

Nu worden de skelters, karren en fietsen uitgeprobeerd. Het wagenpark wordt eerst uitvoerig geïnspecteerd. Hierna is ze niet meer weg te krijgen bij een grote skelter.  Na een bijna een uur vind ik het wel goed geweest in de zon. We drinken nog een glaasje biologische appelsap en eten een plakje cake. De kruimels worden door een rondscharrelende haan opgesmikkeld, we zijn immers op een boerderij.Op weg naar de auto nemen we kersen, aardbeien en een watermeloen mee zodat we thuis nog even verder kunnen genieten.

Tips:
- Openingstijden van de recreatieboerderij vind je op hun website.
- Neem op een zonnige dag zeker zonnebrand mee.
- Ook voor kinderfeestjes kun je terecht bij de recreatieboerderij. Ik ga dit zeker onthouden voor de volgende verjaardag van Roos.
- Regelmatig organiseren ze toffe workshops of andere activiteiten (ook tijdens de zomervakantie). Check de Uitagenda voor de tips.

Door Janneke de Waal-Bogers (36), moeder van Roos (4) en hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie.