Shoppingroute Veemarktstraat!

10 november 2016
De Veemarkstraat is voor ons één van de fijnste straten in het centrum van Breda om met de kids naar toe te gaan. Er hangt een gezellig sfeertje, de kids kunnen er vrij rondlopen, je hebt er leuke unieke winkels en heerlijke plekken om even uit te rusten en iets te eten en te drinken! Hier onze 9 aanraders in deze straat!
Dot en Julot
Een ware hotspot voor kinderkleding is dit! Ze hebben mooie merken zoals Dress Like Flo, Lebig, Z8, Vingino en nog veel meer. Je wordt altijd heel fijn geholpen en ze zijn echt superlief voor je kids. En je kan er ook nog eens heel leuk terecht voor toffe cadeautjes! Zowel voor baby'tjes als voor oudere kids. Puck heeft hier bijvoorbeeld voor haar verjaardag een superleuk ringetje uitgekozen! Ook leuk als decembercadeautje.


De Pasta Kantine Breda
Wat een aanwinst is dit, voor iedereen, maar zeker ook voor ouders die graag eens wat anders dan patat, pannenkoeken of pizza met hun kids willen eten en dat dan ook nog in een sfeervol restaurant! Bij De Pasta Kantine zijn alle pasta’s heel handig in kleine en grote porties te bestellen. Is het toch te veel, dan kun je vragen of ze het inpakken om mee naar huis te nemen. Voor de kids zijn er leuke kleurplaten voor tijdens het wachten op eten!

PuiCk
Van PuiCk word ik zo blij! Er hangt een hele fijne huiselijke sfeer, door de verschillende zithoekjes van tafels met stoelen, banken en toffe schommels (let op: niet om mee te schommelen, maar gewoon erg leuk om op te zitten). Je kunt er heerlijk lunchen. Mijn favoriet een pitabroodje met gegrilde aubergine en tomatenhumus. Van mijn kids: pitabroodje met knakworstjes. En…lekker met de handjes eten!


Dille & Kamille
Langs deze winkel kan ik niet voorbij lopen zonder er even naar binnen te gaan! Ze hebben zulke leuke en mooie spullen: schriftjes, boeken, houten speelgoed, puzzels, maar ook heel veel keukenspullen. Je slaagt hier altijd en voor elke leeftijd. Ook voor de kerst ben je hier aan het juiste adres. Aanrader: Het boek met kaarten en enveloppen om zelf in te kleuren. Super leuk om de kerstkaarten dit jaar door je kids te laten maken!


Latour

Dé plek op de Veemarktstraat voor een heerlijk broodje of lekkere salade! Je kunt ze gezellig opeten in Latour of buiten bij het afhaalpunt (St. Annastraat) bestellen en onderweg opeten! Wil je kind iets anders dan van de kinderkaart? Geen probleem, ze maken zo voor hun een broodje met worst, salami of iets anders lekkers! Bij het Deli-gedeelte van de zaak kun je ook nog eens terecht voor heerlijke borrelhappen voor mee naar huis.


Scoop’s Breda Frozen Yoghurt & Ice Cream
Ideale plek om even gezellig met je kids te zitten! Ze hebben altijd wel iets waar zij namelijk blij van worden. Laat ze hun eigen Frozen Yogurt samenstellen of geniet samen van een warme choco en een donut. In het weekend kan je bij goed weer buiten genieten van vers gemaakte poffertjes, crêpes en/of wafels. Sinds kort verkopen ze er heerlijke macarons! Je hebt keus uit 21 smaken en die met speculaas is nu wel heel lekker voor Sinterklaas! In de zomer kun je genieten van top ijs!

  
Banketbakkerij-tearoom H. van Haaren
Deze winkel is een feestje voor iedereen! Waarschijnlijk kom je de winkel net als wij met meer lekkers uit, dan je van te voren bedacht hebt! Pepernoten, lekkere chocolaatjes in de vorm van Sinterklaas of een Piet, heerlijke (gevulde) speculaas en nog veel meer. Het is moeilijk kiezen! Je kunt hier ook gezellig even uitrusten van het shoppen onder het genot van een gebakje. Zeker ook een plek om eens met je kleinkind(eren) gezellig naar toe te gaan! 


Vrije Boekhandel
Wist je dat bij deze boekhandel ook heel veel kinderboeken te koop zijn? Voor de allerkleinsten, voor jongens en meiden die net leren lezen en voor de kids die al helemaal zelf in een boek duiken en voor de echte boekenwurms! En het fijne is, de mensen in de winkel helpen je graag met het uitzoeken van een leuk en passend boek voor jouw kleine man of vrouw. Naast boeken verkopen ze ook mooie posters met prenttekeningen erop! Sint en de Kerstman slagen hier zeker. 

Pinocchio
De keuze is echt reuze bij deze mooie schoenenwinkel! Ze hebben toffe merken, onder andere mijn favorieten Shoesme en Hip. Hippe laarsjes voor meiden, maar ook fijne sneakers en stoere schoenen voor jongens en meiden. Allemaal schoenen van goede kwaliteit en mooi gemaakt. Je vindt hier vast elk seizoen weer een nieuwe schoen die helemaal bij jouw kind past. Alvast veel pasplezier! 


PS Een dagje stad begint bij ons vaak met een busritje er naar toe. Een feestje voor de kinderen op zich!  Er rijden heel veel bussen naar de Vlaszak, vanwaar je zo de Veemarktstraat inloopt. Kom je met de auto, dan kun je o.a. bij de Vlaszak of bij het Chassé Theater betaald parkeren.