Tips om geld op te halen voor Serious Request!

5 december 2016
Kidsproof heeft Serious Request gevraagd tips te geven hoe ouders en kids geld kunnen ophalen voor het goede doel! Lees hier de tips.
Er worden heel veel verschillende leuke en goede acties georganiseerd. Een overzicht van de aangemelde acties vind je hier. Er zijn al een aantal toffe acties waar kinderen en ouders aan mee kunnen doen. Bijvoorbeeld een street art tour in Breda, 24 uur noot voor nood, of een kijkje nemen bij de Santa Run.

Daarnaast zijn er vijf kant-en-klaar acties die in het bijzonder leuk zijn voor kinderen (en ouders).

1. Flessen ophalen. Help jij de mensen om snel van hun lege flessen af te komen? Dan kun je de waarde van deze flessen natuurlijk doneren! Verzamel zo veel mogelijk lege flessen en lever ze in bij de supermarkt in jouw buurt. Skye (10) en Femke (10) hebben tips hoe je van jouw flessenactie een succes maakt.

2. Aan de bak. Vind jij het leuk om koekjes of ander lekkers te bakken? Duik dan de keuken in voor 3FM Serious Request. Download de speciale recepten voor koekjes en cupcakes, versier ze mooi en verkoop ze voor het goede doel.

3. Heitje voor een karweitje. De auto van je vader wassen, het gras van de buren maaien of de hond van je oma uitlaten. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er geld voor vragen. Met heitjes voor karweitjes kun je heel veel geld ophalen voor 3FM Serious Request. Het is natuurljk gezellig als je deze actie met meerdere mensen gaat doen. Ga bijvoorbeeld samen met je vriend of vriendin, je sportteam of misschien wil jouw moeder of vader je wel meehelpen.

4. Jouw talent is geld waard. Kan jij iets heel goed waarmee je andere ook blij kunt maken? Zet jouw talent dan in voor 3FM Serious Request! Speel bijvoorbeeld de sterren van de hemel op jouw muziekinstrument tijdens de lokale kerstmarkt, geef een goochelshow voor je familie of verkoop jouw zelfgemaakte tekeningen.

5. Eigen actie. Misschien heb je zelf al wel een goed idee om in actie te komen voor 3FM Serious Request. Je kunt van alles doen om geld op te halen voor het Rode Kruis! Vergeet je actie voor 3FM Serious Request niet aan te melden. Uit de acties die zich aanmelden op de site kiezen zij namelijk waar ze langs kunnen gaan met een verslaggever of DJ.

Veel succes en plezier!