Mama-blog: Top 3 kinderboerderijen in en om Breda!

27 april 2016
Onze Mama-Blogger heeft haar Top 3 van kinderboerderijen in en om Breda samengesteld! Benieuwd wat haar favorieten zijn?
Toen ik klein was ging ik graag naar de kinderboerderij. Dat was dan altijd de kinderboerderij bij Landgoed Wolfslaar. In mijn beleving was ik daar bijna iedere zonnige dag van mijn jeugd te vinden. Als volwassene kom je eigenlijk niet op de kinderboerderij zonder kind. 

Na de geboorte van Roos had ik dus weer een legitieme reden. Ik googelde naar het adres van de kinderboerderij in de buurt en ontdekte dat er een heleboel zijn! We hebben ze inmiddels allemaal bezocht en iedere centimeter ervan verkend. Iedere kinderboerderij heeft een andere inrichting waardoor er altijd wel iets anders te zien en te doen is.

Hieronder onze 'top drie' in regio Breda.
 
Op nummer 3: Het MEK in Oosterhout zit voor ons op fietsafstand. Deze lente zijn de meeste dierenverblijven vernieuwd, het ziet er allemaal prachtig uit! We volgen het MEK op Facebook. Als er jonge dieren geboren worden, weten we dat meteen en stappen we op de fiets. Geitjes aaien, konijnen knuffelen, een kabouterbos en een terrasje met koffie en ijsjes...alles wat er hoort te zijn is er. Ook fijn: een wasbak met zeep om handen te wassen. Ons eindstation hier is altijd de hele grote zandbak naast het terras waar moeders onderuitgezakt toekijken hoe hun kinderen zandsculpturen maken (Roos maakt vooral hopen zand in haar laarzen), zalig!
 
De tweede plaats is voor Kinderboerderij Wolfslaar. Als we op fietsafstand van deze kinderboerderij zouden wonen was dit vast onze nummer 1. In de grote weide zijn er altijd geitjes die geaaid willen worden. Er zijn volop klim-en klautertoestellen waar de kinderen als echte klimgeiten capriolen op uit kunnen halen. Dan nog een rondje langs de hokken met pluimvee en de stallen om uiteindelijk neer te strijken op het terrasje voor een worstenbroodje en een glas limonade. Voor de kinderen is er een prima zandbak met skelters en karren.

De horecagelegenheid bij Wolfslaar dient specifiek benoemd te worden, het is de sterrenrestaurants onder de koffietentjes op de kinderboerderij. En mocht je hierna nog niet naar huis willen dan loop je samen nog een rondje over het nabijgelegen landgoed Wolfslaar. Hier vind je niet alleen het sterrenrestaurant Wolfslaar, maar ook een grote vijver vol met kikkers die in het voorjaar behoorlijk hun best doen om met hard gekwaak de aandacht te trekken.
 
Kinderboerderij Parkhoeve - Breda Noord is voor ons nummer 1. Op dit moment dan, want het is eigenlijk stuivertje wisselen in onze top drie. Deze kinderboerderij is iets verder fietsen dan het MEK in Oosterhout, maar zeker de moeite waard. Er zijn wat minder verblijven voor dieren dan bij de andere twee, maar des te meer karren en skelters! We lopen een rondje langs de dieren waarna Roos zich zonder rijbewijs stort op het uitgebreide wagenpark. Tja, dan rest mij niets anders dan met een kopje koffie in de zon te genieten...

 Top 3 kinderboerderij in en om Breda
Als laatste de tip om goed voorbereid naar de kinderboerderij te gaan, dat maakt het voor iedereen een meer ontspannen middag. Wij gaan nooit op pad zonder: regenlaarzen (en een extra droge broek), kleingeld voor de koffie, ijsjes of limonade (Pinnen kan zeker niet overal) en zakdoekjes, toetenpoetsers of  desinfecterend spul voor de handen.

Door Janneke de Waal-Bogers (34), moeder van Roos (3) en hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie.