50 leuke Kidsproof-uitjes in en om Breda

10 maart 2016
Wat zijn er veel leuke dingen voor kids in en om Breda te doen! Ter inspiratie hebben we dit handige lijstje gemaakt met 50 van onze favoriete Kidsproof-uitjes. Deel deze lijst met de oppas, de opa's en oma's en natuurlijk met je kinderen. Ga samen op pad en geniet van de tijd met je kids!
Natuur & Dieren
 
1. Boerderij Wolfslaar is de favoriet van mijn kinderen! Ze kunnen knuffelen met de dieren, rondrijden op een tractor en heerlijk spelen in de speeltuin en zandbak!
 
2. Op zoek naar een stoer uitje? Kom dan naar het Reptielenhuis De Aarde. Kinderen kunnen daar o.a. hagedissen aaien. Misschien durven ze zelfs wel een slang vast te houden.
 
3. Neem op een zomerse dag je picknick en kleedje mee naar ons mooie Stadspark Valkenberg. Onze kids vinden het een heerlijke plek om te spelen en te voetballen.
 
4. Ontdek met de allerkleinsten het Mastbos via het Kabouterpad. Zoek steeds een kaboutertje en de kinderen kunnen weer een leuk opdrachtje doen.
 
5. Eén van de favoriete kinderactiviteiten is klauteren en rennen in het bos! De plék in Breda hiervoor is Speelbos De Boeverijen! Komen jullie ook?
 
6. Bootje varen, theetje drinken... Vaar over de Mark met het gezin en wie weet zie jij een ijsvogeltje! Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om bij te komen van de kanotocht. 
 
7. We houden 1 keer in het jaar een papa- of mama-kind dag! Quality time met zijn tweeën. Zoek je hiervoor een stoere overnachting? Kom wildkamperen in de Chaamse bossen!
 
8. Bij Dorst heb je mooie bossen waar je vrij mag rondlopen! En er lopen ook nog eens Schotse Hooglanders! Maak er een spannende zoektocht van...wie ziet ze als eerste?
 
9. De picknickplek bij het Markdal is één van de mooiste picknickplekken van Nederland. Ideale stop na een gezellige fietstocht langs de Mark.
 

TIP: Wist je dat bij veel van bovenstaande plekken ook leuke eetgelegenheden zitten waar kids écht welkom zijn! Check onze Uit eten-categorie voor inspiratie.
 
Actief eropuit
 
10. Wil je dat de kids lekker even hun energie kwijt kunnen en zijn ze dol op springen? Kom dan naar trampolinecentrum Cross Jumps in de oude FAAM-fabriek!
 
11. Het is altijd afwachten of we op natuurijs kunnen schaatsen.  En schaatsen is nog wel zo leuk! Ideaal is daarom de kunstijsbaan in Breda. Open van oktober tot maart!
 
12. Krijg je eigen aardbeienknipdiploma bij Het Aardbeienterras in Rijsbergen! Super tof. En natuurlijk kun je hier ook volop smullen van de heerlijke aardbeien! 
 
13. Partijtje bowlen met het gezin bij Bowling Partycentrum Breda is een heel leuk, gezellig en actief uitje! Wie is de fanatiekeling bij jullie (en kan niet zo goed tegen zijn verlies :-))?
 
14. Al meer dan 100 jaar wordt er in oktober een veld bij Bouvigne met water ondergelopen. Nu de vorst nog! Ik vond daar schaatsen als kind fantastisch. Hopelijk kunnen onze kids dit ook!
 
15. Eén van onze favorieten: Speelboerderij De Vossenberg! Je kunt er zowel buiten als binnen heerlijk spelen, klimmen, glijden en nog veel meer!
 
16. Het is warm, het zonnetje schijnt! Een perfect moment voor de Galderse Meren. Kids kunnen zich heel de dag vermaken met zand en water. Vergeet de picknick niet!
 
TIP: Check onze Eropuit-categorie voor nog veel meer tips voor leuke activiteiten met je kids!
 
Musea & Educatie
 
17. Alles is klein! De huisjes, de poppetjes en zelfs het museum: Miniaturenmuseum Breda! Hele leuke stop voor als je met je kids een hapje in de stad gaat eten of gaat shoppen.
 
18. De toren van de Grote Kerk alleen al is indrukwekkend. Maar binnenin is het ook een ontdekkingstocht voor onze kids! En bijkomend voordeel: ook op maandag open.
 
19. Een super cool museum is Museum of the Image (MOTI)! Ontdek wat beelden met je doen. Ze hebben al leuke speurtochten vanaf 4 jaar.
 
20. Wil je meer weten over de geschiedenis van Breda, de 80 jarige oorlog en de list van het turfschip? Dan is het Breda's Museum de plek om naar toe te gaan!
 
21. Mooie prentenboeken, de eerste boekjes om te leren lezen, boeken voor je spreekbeurt en leuke kinderactiviteiten vind je bij de bibliotheken van Breda, Oosterhout en Etten-Leur!
 
22. Ontdek in Speelgoed & Carnavalsmuseum Op Stelten op een leuke en interactieve manier waar vroeger de kinderen mee speelden! Is er veel veranderd?
 
23. Ga terug naar de IJzertijd! Bij deze bijzondere IJzertijdboerderij in Dongen hebben ze hele leuke activiteiten voor kinderen. Open van april t/m oktober!
 
24. Hiep hiep hoera, je bent 12 jaar! Wat een feest! Je mag eindelijk Breda en zijn omgeving bewonderen vanuit de toren van de Grote Kerk! Veel plezier met de klimtocht!
 
TIP Lees onze Blogs van Kidsproofreporters om te ontdekken wat zij zo leuk vonden aan een aantal musea!
 
Film & Theater
 
25. Naar het theater gaan met kids is super! Kom naar het Chassé Theater voor leuke en bijzondere kindervoorstellingen. Ook organiseren ze leuke workshops voor kids.
 
26. Poppentheaters zijn uniek in Nederland. En wij hebben MUZIPO! Het er is klein, knus en de voorstellingen zijn met veel liefde en aandacht in elkaar gezet.
 
27. Filmpje pakken bij Cine-Service Etten-Leur is een ideaal uitje voor een regenachtige dag! Laat de kids zelf één van de vele films uitkiezen!
 
28. Naar het net gerenoveerde Theater de Bussel in Oosterhout gaan is genieten! Theaterzaal en een voorstelling betekent blije, spannende en verbaasde snoetjes!
 
29. Popcorn, wat drinken en lekker onderuit wegdromen bij een leuke film! Dat kan bij Pathé Breda. En voor de allerkleinsten: Er is heel fijn een kleuterbios!
 
30. Kinderen kunnen bij Nieuwe Nobelaer, hét cultureel centrum van Etten-Leur, naar mooie kindervoorstellingen, zoals Het Zandkasteel. Hoe leuk is dat!
 
31. In de mooie bios van Chassé Cinema kun je genieten van (culturele) kinderfilms met soms in de pauze leuke activiteiten, zoals knutselen!  
 

TIP: In onze Uitagenda vind je heel handig een overzicht van wanneer welke voorstelling en kinderactiviteit in welk theater plaatsvindt!
 
Eten en drinken
 
32. Belcrum Beach is hét stadstrand van Breda. Kom naar deze plek om zandkastelen te bouwen, te borrelen en vakantiegevoel te hebben!
 
33. Wat is leuker dan je eigen tosti samen te stellen? Wordt het pindakaas met banaan en nutella of toch de ham-kaas! Verwen je kids en kom ze proeven bij The Tosti Club.
 
34. Dé buggyproof eetplek in Breda is JanenAlleman. Heerlijke lunches voor de papa's en mama's, een lekker kindermenu, leuke speelhoek en midden in het centrum van Breda!
 
35. De Strijbeekse Heide is een prachtige plek om te wandelen. En wat is er fijner dan na een wandeling lekker even wat te eten en/of te drinken bij Het Smokkelaartje!
 
36. In Chaam zit pannenkoekenhuis De Steengroeve. Natuurlijk een leuke plek voor pannenkoeken, maar er is o.a. ook een speelbos en midgetgolfbaan. Veel speelplezier!
 
37. Pannenkoeken eten, een cadeautje erbij krijgen, mooie speeltuin en een heel leuk speelbos erbij! Wat een fijne plek is Pannekoeckenhuys De Hannebroeck.
 
TIP: Volg onze Facebookpagina! Daar vind je o.a. woensdagmiddagtips, weekendtips, zondagtips en tijdens een vakantie elke dag een vakantietip!
 
Kinderwinkels
 
38. Vele van de papa's en mama's hebben als kind al eens een ijsje gegeten bij Toetie Froetie. Hoe leuk (en lekker :-)) is het om dat ook met je eigen kinderen nu te doen!
 
39. De Veemarkstraat is één van de gezelligste winkelstraten van Breda en heeft veel leuke winkels! Voor kids: Dot en Julot, een kledingwinkel met hele mooie kinderkleding!
 
40. Dé outletwinkel in Breda is Jet's Outlet. Hier vind je mooie merkkleding tegen een vriendelijk prijsje! Je kunt zelf hier ook kleding inleveren.
 
41. Gebakjes, taartjes en in de zomer ijs! Mmmmm..... het is allemaal smullen bij dé patisserie van Breda en omgeving, Maré! Je verzint altijd wel een reden om hier iets te kopen.
 
42. Heel veel speelgoed voor jong en oud vind je bij Bliek Toys & Hobby in het centrum van Breda. En ben je dol op lego? Dan bof je, want je kunt er zelfs legoscheppen!  
 
43. IJsje eten op een boerderij waar het ook nog eens gemaakt wordt, dat kan bij IJsboerderij Heidehoeve. Je mag ook een kijkje nemen op de boerderij!
 
TIP: Wil je er juist een keer niet op uit en ben je op zoek naar inspiratie voor leuke activiteiten thuis. Kijk dan voor ideeën in onze DIY-categorie!
 
Evenementen
 
44. Avondje NAC mag zeker niet ontbreken op deze lijst! Voor kinderen is het een hele belevenis: spannend, indrukwekkend en gezellig. Geef de liefde voor onze club door.
 
45. Eén keer in het jaar is het natuurlijk groots feest: verkleden, schminken, dansen en hossen. Carnaval in ut Kielegat en omgeving! Hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! 
 
46. Met Hemelvaart verandert Breda in één groot Jazzpodium. Super leuk om met de kids naar toe te gaan. Samen muziek luisteren en wat drinken bij Breda Jazz Festival.
 
47. Dikke jas aan, sjaal om, muts op en warme sokken aan en de kids zijn klaar voor het avontuur in het donker: De (Kinder)Cultuurnacht van Breda.
 
48. Zijn jullie al fit voor de Singelloop van Breda? Daag jezelf uit en doe mee met de Familieloop. Je wordt aangemoedigd door vele toeschouwers, muziekgroepen en dj's!
 
49. Geniet van de mooie wagens vol kleurrijke bloemen tijdens het Bloemencorso of Kinderbloemencorso in Zundert. Elk jaar een spektakel in september! 
 
50. Brabant is bourgondisch en daarom mag een bezoek aan één van de leuke foodfestivals niet ontbreken. Echt een aanrader om daar ook met kids naar toe te gaan.
 
TIP: Heb je binnenkort een jarige job? Vind in onze kinderfeestjes-categorie de leukste, coolste en gezelligste tips voor feestjes op locatie of bij jouw thuis!