Kidsproofplek voor een regenachtige dag!

19 oktober 2017
In de serie 'Kidsproof-plek voor een regenachtige dag' hier nummer 1: Lekkers bij Koeckers!
Als verrassing neem ik Roos op een donderdagmiddag uit school mee naar Pannekoeckershuys Koeckers in Den Hout. Een pannenkoek gaat er namelijk altijd wel in. Ik weet dat Koeckers een prachtig grote buitenspeeltuin heeft, maar vandaag richten we ons op ‘de binnenkant’, zodat we weten of we tijdens een regenachtige herfstdag hier goed terecht kunnen. En dat kan zeker!

Roos kijkt haar ogen al uit voordat we het restaurantje inlopen. Het wandelpad van de parkeerplaats naar het restaurant doet sterk denken aan de Efteling door de muziekpaddenstoel die er staat. Ook binnen is het prachtig. Roos kijkt haar ogen uit, overal is iets te zien!

De aardige mevrouw die ons laat kiezen uit een tafeltje laat ook zien waar de speelgrot is. Het is erg rustig op donderdagmiddag. Op de andere middagen dat Koeckers open is, is het zeker drukker.



Terwijl Roos de themaruimtes verkent, bestel ik pannenkoeken en drinken. Roos komt regelmatig even vertellen wat ze ziet:  zeemeerminnen, een grote boot, heksen, kabouters en bomen die zomaar binnen staan maar niet echt zijn! Daarna sjeest ze van de glijbaan de speelgrot in. Ik kan haar handig zien op een scherm dat boven bij de tafeltjes aan de muur hangt.

De grot is volgens Roos een beetje spannend want er is een draak! Geen echte draak natuurlijk, maar toch. Roos komt enthousiast weer bij het tafeltje en gaat lekker kleuren. De kleurtjes stonden al klaar op tafel.



De pannenkoeken die komen smaken zalig. Ik eet een hartige pannenkoek met spek en champignons en Roos een kinderpannenkoek met kersen en poedersuiker.  De pannenkoek is zo verslonden. Daarna wordt er verder gekleurd en nog een rondje in de speelgrot gemaakt. Ik kom natuurlijk even naar die beruchte draak kijken die toch eigenlijk niet zo spannend was.

Bij vertrek moet ik Roos beloven dat we hier écht nog een keer terug komen, want ze was nog lang niet uitgekeken!

En verder:
- Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen, meer daar over kun je lezen in onze Uitagenda
- Als logopedist kan ik het niet laten nog even dit als tip mee te geven: is het nu pannenkoek of pannekoek? Volgens Genootschap onze taal is de officiële spelling pannenkoek, maar pannekoek mag ook. 
- Adres en meer info over Koeckers vind je hier.

Door Janneke de Waal-Bogers (36), moeder van Roos (4) en hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie.