Aquakids bij Zwembad de Warande!

6 februari 2017
Kidsproofreporters genieten op en top van aquakids en vrijzwemmen!
Broodjes en zwemspullen mee en hup uit school de auto in naar zwembad de Warande in Oosterhout! Daar begint namelijk om 13:15u een aquakidsles voor de groep 5 t/m 7 jaar (voor deze groep is geen zwemdiploma verplicht).

We kleden ons in de schone en ruime familiekleedhokjes om en maken ons klaar voor de les. 'Mama, het is toch geen extra zwemles' wordt er gevraagd. 'Dat is het zeker niet, maar wat jullie wel gaan doen, is een verrassing!'

In een apart bad verzamelen de kinderen zich. De juf kijkt even naar hun lengte en stelt de diepte van het bad in. Handig zo'n verstelbare bodem! Aquakids kan beginnen.

Elke week staat er een ander thema centraal. Per leeftijdsgroep (5 t/m 7; 7 t/m 10 en 9 t/m 12 jaar) wordt er in hetzelfde thema gespeeld en gesport. Alleen zijn de oefeningen en spelletjes wel iets anders en afgestemd op de leeftijd. Dit keer is het thema 'wedstrijdjes'. 

De meiden en jongen gaan op een neer zwemmen om warm te worden en dan is het tijd voor de wedstrijdjes. In 2 groepen gaan ze aan de slag en op allerlei manieren zo snel mogelijk ballen van de ene kant naar de kant van het zwembad brengen. Welk groepje is het snelst bij het overgooien van de ballen en al zwemmend met ballen? Er wordt gelachen, fanatiek gegooid en gezwommen. Daarna is het tijd om alleen de wedstrijd aan te gaan: wie is het snelst aan de overkant, met als tussenstop een duikring op duiken of pakken. Handen gaan de lucht in: yes, ik heb gewonnen! 

Na alle wedstrijdjes gaat de muziek nog iets harder en dansen alle kids heerlijk door het zwembad. Ook de stopdans komt aan bod en aan het einde doen ze samen met de juf een heel leuk dansje. De juf is erg enthousiast en iedereen doet haar lachend na! De leuke les is afgelopen en de kids duiken snel het 25-meter bad in. Hier kun je op woensdagmiddag tussen 13-15:30u vrijzwemmen. Er liggen overal super leuke attributen. Puck, Flip en Fiene vermaken zich top! Lekker dobberen in het water in een band, er in springen en hup het bubbelbad weer in. De echte topper van deze middag is toch wel de lange mat in het water waar overheen gelopen, gekropen en gerend kan worden. Grote lol hebben ze!

Van zwemmen krijg je natuurlijk zin in iets lekkers. Goed moment dus om meteen Brasserie de Warande uit te proberen. Het is er sfeervol ingericht, je hebt mooi uitzicht over het zwembad, maar je zit niet in de zwembadlucht of in de enorme hitte. Een hele fijne plek dus! Je kunt er iets eten en drinken. De kids kunnen kleuren en spelen met het speelgoed wat bij het huisje in de brasserie ligt. Wij kiezen voor een ijsje en kletsen gezellig nog wat na!

Wat vonden ze ervan en of ze nog een keer wilden? Het antwoord was eenduidig: Het was heel erg leuk, vooral het dansen in het water en de lange mat in het zwembad (bij het vrijzwemmen). En ja we willen graag nog een keer komen! Wat ik zelf daarnaast nog erg fijn vond, was dat het er schoon was en dat het er gezellig druk was. Het is echt een aanrader om een keer mee te doen met aquakids (of een strippenkaart te nemen) en dat te combineren met het hele leuke vrijzwemmen in het 25-meterbad. Een super woensdagmiddagbesteding!

Hierbij een impressie van de middag: 


Wil je meer weten over Aquakids en het zwembad? Klik dan hier direct door naar de website van Zwembad de Warande.