De mooiste kerstshow...

13 december 2016
Mamablogger Janneke komt samen met haar dochter helemaal in kerstsfeer tijdens een bezoek aan dit tuincentrum!
De dagen worden korter, buiten wordt het kouder, tijd voor gezelligheid! We steken thuis een kaarsje aan en de kerstboom is naar binnen. En bezoeken wij regelmatig de mooiste kerstshow van de regio bij Avri Bloem- en Tuincentrum in Oosteind. Ben je hier nog nooit geweest? Dan gauw de kinderen in de auto laten stappen en gaan!

We rijden op een dinsdagmiddag uit school naar de Avri toe. We lopen bij de ingang meteen bewegende ijsberen en rendieren tegen het lijf. Iets verderop in het tuincentrum begint de show echt. We lopen tussen nagebouwde oud Hollandse huisjes door waarbij achter de ramen van alles te zien is en langs een bos met uilen en andere bosdieren.

Dan wanen we ons plotseling in de Efteling! De slapende ridder van het kasteel van Assepoester horen we van een afstandje al snurken. Iets verderop staat Holle Bolle Gijs! En daar omheen vinden we kleine tafereeltjes uit de Efteling die Roos meteen herkent: de fakir op zijn tapijt vliegt heen en weer, een Eftelingelfje danst op haar waterlelies en de draak bewaakt zijn schatkist met net zoveel passie als in het echte Sprookjesbos.

Verderop vinden we vliegende ganzen, nog meer uilen, kabouters, kerstmannen en nog veel meer. Roos roept vol verbazing: er staat hier en fontein! Ze volgt treintjes die onder grote bomen door rijden en vergaapt zich aan alle lampjes en lichtjes.

We lopen het kerstspektakel uit en strijken neer op bij het tuincafe (een aanrader, ik schreef daar al eerder over in mijn Blog over kidsproof terrassen!) We bestellen appelsap, koffie en twee zeer zalige worstenbroodjes. Roos eet zwijgend haar worstenbroodje op, ze zal wel vol indrukken zitten. Als alles opgegeten en gedronken is verlaten we het tuincafe. Ik wil links af gaan richting de uitgang van de Avri maar Roos trekt me naar rechts, terug de kerstshow in: “Mogen we nog een keer mama?”
 
Handig om te weten: De kerstshow van de Avri trekt behoorlijk wat bezoekers. Op een doordeweekse middag verdelen de mensen zich prima over het grote tuincentrum. In het weekend is het misschien wel te druk om met kinderen de kerstshow te bezoeken. Ook in het tuincafe kan het dan erg druk zijn en in het weekend is het er gewoon stampensvol. Dat is logisch, want de koffie is uitstekend, de worstbroodjes zijn zalig en de dames die het tuincafe runnen zijn supervriendelijk.

Door Janneke de Waal-Bogers (35), moeder van Roos (4) en hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie.