Brakkenfestival: onze ervaring!

25 juni 2018
Van 9 t/m 13 juli (eerste week van de zomervakantie) vindt weer het Brakkenfestival plaats. Een geweldig uitje voor kids. Wij zijn vorig jaar geweest en delen graag onze ervaring.
Het Brakkenfestival is een heel leuk festival voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar en vindt plaats tijdens de eerste week van de vakantie in de schaatsbaan van Breda. Kinderen kunnen onder begeleiding van vrijwilligers de hele dag (10-16u) vrij spelen. Leuk voor kids en handig voor ouders als ze nog vakantie-opvang zoeken.Wij hebben vorig jaar een bezoek gebracht en dat viel bij onze kinderen erg in de smaak. Er zijn wel meer dan 85 activiteiten waar kinderen gedurende de dag (of dagen) aan kunnen deelnemen. Het programma is heel divers, zowel creatief als sportief. Daarnaast hebben ze voor elke leeftijdsgroep voldoende onderdelen zodat het voor ieder kind een geslaagde dag wordt.Zo kon je er in 2017 koekjes bakken, je eigen smoothie met behulp van een fiets maken, timmeren en heel veel lol op de verschillende springkussens/stormbanen hebben. Maar ook meedoen aan een yogaworkshop, geschminkt worden, een schilderij maken, basketbalwerpen, tafeltennissen en nog veel meer. Buiten is er ook volop te doen. Bij mooi weer kunnen de kinderen bijvoorbeeld afkoelen bij de waterstormbaan. Favoriet van de buitenactiviteiten was bij mijn kids de skelters!Los dat ik zag dat mijn kinderen enorm aan het genieten waren, was ik als ouder ook erg benieuwd hoe de rol van de vrijwilligers is. Je laat toch je kinderen achter. Ze lopen (met hun vriendjes) vrij rond tijdens het festival en kunnen zelf kiezen wat ze gaan doen. Bij de verschillende activiteiten zitten de vrijwilligers die stuk voor stuk erg aardig en behulpzaam zijn. Daarnaast lopen er ook voldoende volwassenen rond waar kinderen altijd naar toe kunnen gaan als er iets zou zijn.

Enorm pluspunt vond ik dat het festivalterrein goed afgesloten is, zodat kinderen niet het terrein kunnen verlaten. Toen ik eerder dan de eindtijd het terrein wilde verlaten met mijn kinderen werd ik teruggeroepen door de bewaking om te checken of ik de kinderen wel mee mocht nemen! Een heel fijn en veilig gevoel voor mij als ouder!

Goed om verder nog te weten: Kinderen kunnen hun eigen eten meenemen of iets kopen bij het Brakkenfestival. Er is genoeg eten, drinken en snoep te koop. 

Reserveer nu nog je tickets voor één of meerdere dagen en check het volledige programma