icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

BRIK Festival: onze favoriete voorstellingen op een rij!

17 mei 2019
Wij kijken al weken uit naar het BRIK Festival (voorheen het Stilte-festival), een Kinderfestival waarbij we in Breda kunnen genieten van de mooiste voorstellingen uit de hele wereld. Wij hebben het programma al bekeken en onze favorieten voor jullie bij elkaar gezet. Er is voor ieder wat wils. Nu alleen nog maar even kiezen...
9 (9+)
Bijzondere voorstelling waarbij de 9e symfonie van Beethoven centraal staat! Bijzonder omdat één van de dansers doof is. Hoe bevat je een geweldig muziekstuk als je niet kunt horen? Hoe ervaar of begrijp je de wereld als een van je zintuigen het laat afweten?Suites Curieuses (AL)
Roodkapje, maar dan héél anders. Het wereldberoemde sprookje is nieuw leven ingeblazen. In deze moderne versie jagen drie wolven in nette kleren op het meisje dat een mandje vol lekkers naar haar oma brengt. Maar de vraag is wie jaagt nu op wie?De ontspoking (4+)
Kom naar de muzikale theater-voorstelling van dansgezelschap De Stilte uit Breda. Een voorstelling over spoken die van een rustig bestaan houden en opeens worden wakker geschud door mijnheer Engeman. Maar ze laten zich niet wegjagen!The Garden of Spirited Minds
Speciaal voor baby's heeft Dalija Acin Thelander een kunstwerk gemaakt. The Garden of Spirited Minds is een landschap van vormen, geluiden en kleuren waarin dansers zich bewegen en waar van alles te ontdekken valt. Ga samen genieten en op ontdekking.Kloppend Festivalhart (AL)
Het Festivalhart is voor het eerst op het Kasteelplein. Kinderen kunnen er o.a. klauteren op de vrolijke Playscapes. Of smul van lekkere friet gemaakt door DJ Frietmachine met een muzikale aardappelinstallatie. Cool!Immer (5+)
In het Chassé Theater ga je mee op zoektocht naar antwoorden op de grote vragen uit het leven. Welke kleur heeft de wind? Weet iemand hoeveel zandkorrels er zijn? Waarom zijn sinaasappels oranje en de lucht blauw? Beleef een levendig spel met muziek, beweging en objecten.Life - A MudPie (3+)
Ontdek waar het leven om draait tijdens dit schouwspel in het Chassé Theater. Waarbij 2 mensen uit het donker kruipen en beginnen te spelen met een zak zand. Een verhaal die kinderen en ouders op hun eigen manier zullen beleven. Of toch niet?Night Light (3-6 jr)
Alle kinderen gaan slapen, behalve één. Dat kind is namelijk veel te nieuwsgierig naar wat er allemaal in de nacht gebeurd. Beleef de magische reis door de mooie, donkere nacht van het kind. Een voorstelling van één van de beste jeugdtheatermakers van de wereld.BLOCK (AL)
Tijdens de opening van het festival kijk je je ogen uit bij BLOCK, waarbij een groep dansers en circusartiesten met 20 gigantische blokken spelen. Ze laten een spannend spel zien vol halsbrekende toeren. Dit wil je niet missen!  Psst: gratis toegankelijk.Kaartjes reserveren? Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk de website van het BRIK Festival voor meer informatie!