DE LEUKSTE SPELLETJES VOOR KIDS VANAF 6 JAAR

23 december 2021
Bij ons thuis zijn we gek op spelletjes, en daarbij zijn we ook nog eens bloedfanatiek! We vinden heel veel spellen leuk, maar onderstaande (voor kinderen vanaf 6 jaar) zijn toch wel echt onze favorieten. Welke spelletjes zijn bij jullie populair?
Toen de kinderen klein waren hebben we eindeloos memory, Uno en kwartet gespeeld. Super gezellig, maar nu onze kinderen iets ouder worden wordt het nóg leuker om met z'n allen een gezelschapsspel te doen.

Bij de spellen die we tegenwoordig kiezen zijn de kinderen als spelers echt gelijkwaardig aan ons als ouders. Denk dus maar niet dat je zomaar wint omdat je ouder bent! Uit onze ervaring blijkt dat onderstaande spellen al te doen zijn voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, maar nog steeds leuk als ze pubers zijn en zelfs om alleen met volwassenen te spelen!

Blokus | 2-4 spelers | 7+

Het doel van dit spel is duidelijk, de weg ernaartoe vereist een flinke portie slimheid en inzicht. De speluitleg is vrij simpel dus je kunt snel aan de slag. Aangeraden wordt dit spel te spelen met kinderen vanaf 7 jaar. Dat is ook onze ervaring, als is het net wat leuker als de kinderen ietsje ouder zijn dan dat. Met een potje ben je gemiddeld een kwartier bezig, maar daarna wil je geheid revange nemen als je hebt verloren! 



Vlotte geesten | 2-8 spelers | 6+

In het doosje vind je een paar voorwerpjes en een stapel kaarten, de bedoeling is juiste combinaties maken. Zenuwslopend, chaotisch en daardoor hilárisch! De producent zegt dat het geschikt is voor wel 8 spelers, dat lijkt ons persoonlijk wel erg dynamisch, wij spelen het met 2, 3, of 4 en hebben dan echt de grootste lol. Een potje duurt gemiddeld ongeveer 20 minuten, daarna moet je even een paar minuten bijkomen voordat je aan het volgende begint!



Regenwormen | 2-7 spelers | 8+

Eerlijk verdienen of afpakken, het maakt niet uit hóe; als je maar zoveel mogelijk regenwormen verzamelt! Er is een beetje bluf en lef voor nodig, maar dan kun je wel eens heel ver komen. De duur van een spelletje varieert nog wel eens, maar wij zijn meestal zo'n 20 minuten bezig met een potje. De eerste keer moet je even nauwgezet de speluitleg volgen, daarna is het niet ingewikkeld maar wel elke keer weer spannend.

Dobble | 2-8 spelers | 6+ 

Het bewaarblikje van dit spel ziet er niet voor niets zo gehavend uit... het is op álle vakanties van de afgelopen jaren mee geweest en iedere keer weer élke dag gespeeld. Er zijn 5 manieren om het spel te spelen, maar omdat het ons na al die tijd nog steeds niet is gaan vervelen houden wij het nog steeds bij de variant waar we ooit mee begonnen zijn. Een potje duurt ergsn tussen 10 en 20 minuten, maar het blijft nóóit bij maar 1 potje! We hebben inmiddels al veel gezinnen 'besmet' met dit spel en nog nooit gehoord dat iemand het niet leuk vond. Onze absolute nummer 1! 



30 Seconds | 2+ Spelers | 7+

Wij hebben thuis de 'Junior' editie, die is voor kinderen vanaf 7 à 8 jaar goed te doen en voor de ouders net zo leuk om te spelen. Je kunt dit met z'n 2-en doen, maar ook met een heel grote groep; geweldig dus op feestjes of familieweekendjes. Dit is zo'n spel wat we er na het eten vaak even bij pakken om even een paar kaartjes te doen, zolang we zin hebben of totdat het tijd is om tanden te poetsen. Het speelbord laten we meestal onaangeraakt, aan alleen de kaartjes heb je vaak al genoeg plezier! 



'Gouwen ouwe'

Dan zijn er natuurlijk nog de klassiekers die misschien afgezaagd klinken, maar die eigenlijk een must zijn in elke spelletjeskast... Oud als de weg naar Rome, maar ze komen bij ons nog vaak op tafel!
Rummicub 2-4 spelers, 6+
Ganzenbord, 2-4 spelers, 6+ 
Levensweg 2-4 spelers, 8+
Party & Co 3+ spelers, 8+

Spelletjes kopen in Haarlem

Wist je dat er in Bleiswijk een leuke spelletjeswinkel zit? Je kunt hier ook spelletjes uitproberen! En ook in Dordrecht zit een echt spelletjes-walhalla! Ook bij kringloopwinkels zoals bijvoorbeeld Rataplan of bij de Speelgoedbank hebben wij wel eens mooie spellen op de kop getikt voor een zacht prijsje. 

Veel speelplezier!

Zoek je een spelletje om te spelen met een kind van 6, een spel voor een kind van 7, een spel om met je zoon van 8 of met je dochter van 9 te spelen, een gezelschapsspel voor kinderen vanaf 10 jaar of ouder? Deze spelletjes voor kinderen vanaf 6 jaar zijn onze favorieten! Geef een spel cadeau of speel gezelschapsspellen met je gezin, zo gezellig!