Herfstvakantie in het Chassé Theater!

8 oktober 2020
Ook dit jaar heeft het Chassé een super tof programma voor het hele gezin. Ga naar één van de avontuurlijke, grappige of animatie films tijdens het Cinekid, geniet van een mooie theatervoorstelling en doe mee met één van de coole workshops.
Om het voor jullie makkelijk te maken, hebben we per dag een overzicht gemaakt wat er te doen is. Let op: wel even van te voren je kaartjes reserveren i.v.m. corona-richtlijnen.


Zaterdag 17 oktoberLang leve de koninging 7+
Cinekid film: Sarah koopt van haar zakgeld een schaakspel en leert schaken van een vriendje. In haar fantasie komt het spel helemaal tot leven en krijgt ze les van de koningin zelf! Intussen komt ze ook steeds meer te weten over haar vader, die ze niet kent. Met na afloop een toffe filmquiz!

The fantastic Journey 9+
Cinekid film: Spannende belevenissen van twee meisjes die door een gat in de tijd elkaars leven binnentuimelen; Margot vanuit 2019 terug naar het oorlogsjaar 1942 en Marguerite precies andersom. Ze zijn allebei 12 en allebei boos, want hun vader is verdwenen.

Tripple Trouble 7+
Cinekid film: Beste vrienden Julka en Olek reizen samen naar Poznan, waar een beroemd schilderij wordt onthuld, maar tijdens de onthulling wordt het schilderij opgeblazen. Al snel blijkt het gelukkig nagemaakt, maar waar is het origineel dan gebleven?

Zondag 18 oktoberPoeslief 5+

Cinekid film: Vrolijke dierennatuurfilm met de beroemdste kat van Nederland in de hoofdrol: Abatutu. Deze pluizige BK'er (Bekende Kat) verzamelde de leukste, grappigste en liefste kattenvideo’s van soortgenoten, die hij vervolgens van commentaar voorziet. Met na afloop een masterclass!

Ronja de Roversdochter 6+
Cinekid film: Ronja, de dochter van een roverhoofdman, sluit vriendschap met Birk, de zoon van haar vaders grote vijand. Als Ronja's vader haar verbiedt met Birk om te gaan, moet ze kiezen tussen Birk en haar ouders. Dé klassieke boekverfilming van Astrid Lindgren!

Sisters 6+
Cinekid film: Vega en haar kleine zusje Billie zijn met hun vader op kampeertrip in de natuur van Noorwegen als hun vader in een diepe kloof valt. Hij stuurt de geschrokken zusjes op pad om hulp te zoeken, maar dat is nog niet zo gemakkelijk als je de weg kwijtraakt.De Tantes 7+ (GEANNULEERD IVM CORONA-MAATREGELEN)

Theater: Kom lachen en gieren tijdens deze uitbundige voorstelling met deuren die slaan, mannen die vrouwen spelen en grappen die pijn doen. Over een kind dat zich moet redden. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op? Ga mee op avontuur met Joris en zijn tantes!

Maandag 19 oktoberCompilatieblok 4+
Cinekid film: De Ontdeugende dierenverhaaltjes-compilatie is een leuke en levendige verzameling korte animaties voor de kleinste kijker. De filmpjes komen uit verschillende landen en hebben een opvallende animatiestijl en hartverwarmende verhalen.

My brother Chases Dino's 10+
Cinekid film: Als Jack naar een nieuwe school gaat en verliefd wordt op een strijdlustig meisje, durft hij niet te zeggen dat zijn broertje Gio het downsyndroom heeft. Maar hoe lang houdt hij die leugen vol? Durft Jack net zo vrij te zijn als zijn speciale broertje?

Sune's keuze-Best Man 7+
Cinekid film: Sune zit met een dilemma: zal hij met zijn leuke klasgenoot Sophie meegaan op de geheime schoolreis, of gaat hij naar de bruiloft van zijn aardige opa Helmer? Als zijn ouders zich ermee bemoeien wordt het nog veel gekker in deze komedie vol fantasie en actie. Met een dilemmaquiz voor jou!

Compilatieblok 6+
Cinekid film: De wereld rond in 60 minuten-compilatie is een leuke en levendige verzameling korte animaties voor iedereen. De filmpjes komen uit verschillende landen en zijn geselecteerd vanwege hun opvallende animatiestijl en hartverwarmende verhalen.

Dinsdag 20 oktoberSamSam 6+
Cinekid film: SamSam leeft in een superheldenuniversumen is stiekem bevriend met Mega, de dochter van de gemene koning Marshall. Maar dan ontwikkelt Mega’s vader een monster dat het hele universum grijs en vreugdeloos moet maken...

Pelle No-Tail 6+
Cinekid film: Een verlegen, staartloos katje genaamd Pelle vindt een nieuw thuis bij het meisje Birgitta, maar dan blaast een plotselinge storm hem richting de grote stad, waar hij allerlei avonturen beleeft met aardige, maar ook minder aardige mede-dieren.

Brainstorm 8+
Cinekid film: Presentator Janouk Kelderman en hersenprofessor Job van den Hurk duiken in de wereld van het brein. Met allerlei spectaculaire proeven en experimenten laten ze zien wat zich afspeelt in jouw hersenen en geest. Een interactieve show vol tests en spelletjes!

Gebroeders Leeuwenhart 8+
Cinekid film: In deze film uit 1977 zien de twee broers Jonathan en Karel elkaar na hun dood terug in Nangijala, een paradijs met kampvuren en sprookjes. Maar zelfs hier is het niet overal vredig. De broers trekken ten strijde tegen de wrede ridder Tengil .

Woensdag 21 oktoberCompilatieblok 4+
Cinekid film: De Ontdeugende dierenverhaaltjes-compilatie is een leuke en levendige verzameling korte animaties voor de kleinste kijker. De filmpjes komen uit verschillende landen en hebben een opvallende animatiestijl en hartverwarmende verhalen.

Sky Raiders 9+
Cinekid film: Yotam is gek van vliegtuigen. Noa, een meisje uit zijn klas, net zo. Als ze bij een sloperij het wrak van een beroemd jachtvliegtuig vinden, gaan ze het met hulp van een 80-jarige oud-piloot weer vliegklaar maken. Durven ze echt de lucht in?

Jackie & Oopjen 7+
Cinekid film: Jackie, dochter van een conservator uit het Rijksmuseum, wordt BFF met Oopjen. Een meisje die uit een schilderij van Rembrandt is gestapt. Ze gaan op zoek naar het zusje van Oopjen. Maar hoe introduceer je Oopjen in een wereld die totaal vreemd voor haar is?

My Brother Chases Dino's 10+
Cinekid film: Als Jack naar een nieuwe school gaat en verliefd wordt op een strijdlustig meisje, durft hij niet te zeggen dat zijn broertje Gio het downsyndroom heeft. Maar hoe lang houdt hij die leugen vol? Durft Jack net zo vrij te zijn als zijn speciale broertje?Rupsje Nooitgenoeg 2+ (GEANNULEERD IVM CORONA-MAATREGELEN)
Theater: Een magische, ritmische voorstelling voor de allerkleinsten. Over een hongerige rups die zich overal doorheen eet tot hij er misselijk van wordt en hij uiteindelijk ontpopt tot een mooie vlinder. Wedden dat je de zaal met een grote glimlach verlaat?

Zaterdag 17 oktober t/m vrijdag 23 oktober

Cinekid barst weer los! Het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Naast de beste films die er per dag te zien zijn, kun je ook mee doen aan toffe workshops, games en installaties. Cinekid MediaLab is voor alle supernieuwsgierige kinderen én ouders. En het is ook nog eens gratis in combinatie met je filmkaartje! Kom je ook?

Donderdag 22 oktoberMadison 9+
Cinekid film: Baanwielrennen is alles voor Madison. Als ze het nationale trainingskamp moet verlaten stort haar wereld in. Dan ontmoet ze mountainbiker Vicky. Samen met Vicky’s vrienden leert ze dat fietsen ook gewoon leuk kan zijn, zonder de druk van het presteren.

Pelle No-Tail 6+
Cinekid film: Een verlegen, staartloos katje genaamd Pelle vindt een nieuw thuis bij het meisje Birgitta, maar dan blaast een plotselinge storm hem richting de grote stad, waar hij allerlei avonturen beleeft met aardige, maar ook minder aardige mede-dieren.

The Crossing 9+
Cinekid film: Voor Gerda en Otto is de oorlog geen spel meer. Hun ouders zijn opgepakt en in de kelder ontdekken de kinderen twee Joodse leeftijdgenoten die voor de Duitsers schuilen. Met z'n 4-en besluiten ze te vluchten en zo begint een spannende en gevaarlijke tocht. Met interactieve quiz!

Dear Mr. Führer 9+
Cinekid film: In Duitsland, kort voor het einde van WOII, ontvluchten Felix en zijn moeder de bombardementen. In het dorp waar ze opgevangen worden is Hitler populair. Felix vindt het spannend om met de nazi's mee te doen. Langzaam ontdekt hij hoe het echt zit.

Vrijdag 23 oktoberCompilatieblok 6+
Cinekid film: De wereld rond in 60 minuten-compilatie is een leuke en levendige verzameling korte animaties voor iedereen. De filmpjes komen uit verschillende landen en zijn geselecteerd vanwege hun opvallende animatiestijl en hartverwarmende verhalen.

Bert's Diary 9+
Cinekid film: De dertienjarige Bert wil de coolste jongen van de school worden. Hij denkt dat hij verliefd is op de twee jaar oudere, razend populaire Leila, maar ziet hij niet hoe Leila's zusje Amira naar hem kijkt? En is het wel zo slim om andermans dagboek te lezen?

Calamity 6+
Cinekid film: Tijdens de grote huifkartrek naar het westen krijgt Calamity Jane er genoeg van alleen 'vrouwendingen' te mogen doen. Ze trekt haar eigen plan en ontdekt een opwindende wereld met nieuwe vrienden, sluwe bedriegers, spannende ontsnappingen en meer! Met interactieve afsluiting.

Man Up 12+
Cinekid film: Tom begrijpt niet hoe het kan, maar ook na de dood van zijn oudere broer blijft hij hem zien. Hij duikt telkens op om goede raad te geven, bijvoorbeeld hoe je een coole gast wordt. Dat kan ook te ver gaan, vindt Clarisse, waar Tom verliefd op is.

Zondag 25 oktoberTori 6+ (GEANNULEERD IVM CORONA-MAATREGELEN)
Theater: Een spannende voorstelling waarin theater samenkomt met de animatie en live DJ beats. Het is een bloedstollend avontuur over de moedige mensenkinderen Cel, Bones en Zi. Hun vader, de reuzenschildpad JeanMichel, is een echte ‘tori-man’, een verhalenverteller.

Kaartjes kun je reserveren via de site van het Chassé Theater (via roze button). Naar de website