Kidsproofplek voor een regenachtige dag: nr 2

23 oktober 2017
In de serie 'Kidsproof-plek voor een regenachtige dag' hier nummer 2: Barbies en racebanen
Na de eerste dagen vol zon in de herfstvakantie is vandaag het weer echt omgeslagen. Na een ochtend regen is de middag guur en koud. Tijd om iets binnen te gaan doen. We zeggen al jaren tegen elkaar dat we het speelgoedmuseum in Oosterhout een keer moeten bezoeken maar het is er tot nu toe niet van gekomen. In plaats van binnen te balen van het slechte weer gaan we dus op pad!

Na het vertonen van onze museumjaarkaarten krijgt Roos een speurtocht en gaat enthousiast op pad. In iedere ruimte van het museum die we betreden is van alles te zien. Je mag alle kastjes openen, lades opentrekken en op alle knopjes drukken. Er rijden treintjes, een draaimolen draait, lichtjes gaan aan en uit en overal valt iets te ontdekken. Menno is vandaag ook mee en legt aan zijn dochter uit wat een toverlantaarn is.

Daarna kijken ze samen naar een grote vitrine waarin van Meccano van alles is gebouwd, terwijl ik in een vitrine barbiepoppen ontdek die ik vroeger zelf ook had! Als jouw speelgoed van vroeger in een museum terug te vinden is, ben je dan officieel oud? Terwijl ik dat overpeins hebben Roos en Menno een racebaan ontdekt. Ze zijn er allebei niet bij weg te slaan, familie Verstappen is er niks bij.Als Roos gewonnen heeft bij de racebaan en de speurtocht is voltooid mag Roos ook nog een koek versieren! De koek wordt versierd en daarna gretig verorberd. We spelen nog een potje Ganzenbord en dan is ook de fictieve koek op.

Handig om te weten:
- Bij droog weer is het leuk ook om naar dit museum te gaan, er is namelijk een tof speelterras bij!
- Voor opa’s en oma’s is dit museum zeker een feest van herkenning! Lekker een middagje nostalgisch doen met de (klein)kinderen.
- Er worden ook vaak leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd.
- Je kunt voor de deur parkeren, als het daar vol is zijn er altijd plekjes op 2 minuten lopen aan het einde van de St.Vincentuisstraat (voor de kerk).
- Met lekker weer is het ook leuk om een bezoek aan het museum te combineren met een wandeltocht van de VVV. De Historische stadswandeling gaat vlak langs het museum. De start van de Wandeling Heilige driehoek is ook in de buurt. Bij de VVV in Oosterhout zijn beiden wandelroutes verkrijgbaar.
- Meer info over het museum vind je hier.

Door Janneke de Waal-Bogers (36), moeder van Roos (4) en hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie.