Naar het theater in Nieuwe Nobelaer!

26 augustus 2019
In het theaterprogramma van Nieuwe Nobelaer staan altijd hele leuke kindervoorstellingen. Daarom wordt het hoog tijd dat wij eens een kijkje komen nemen bij dit mooie theater!
Brandweerman Sam is op tour! We zoeken hem en Jenny, Elvis en natuurlijk Norbert Puk op in Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur.

Daar wordt de nieuwe theatervoorstelling – Het grote kampeeravontuur – feestelijk aangekleed. Vooraf kunnen alle kinderen buiten een echte brandweerwagen bekijken en er in zitten. Een brandweerman legt uit wat hij doet als er ergens brand is. Roos luistert en kijkt aandachtig maar wil daarna toch echt het theater in!

De zaal vult zich met kinderen en hun ouders. Er zijn volop stoelverhogers en dat is wel zo fijn, Roos kan zo mooi over de hoofden van de ‘grote mensen’ voor haar kijken.

Als de show begint en brandweerman Sam en zijn collega’s op het podium verschijnen verschijnt er een grote glimlach op het gezicht van Roos. Die gaat er alleen af om te reageren op de streken van Norbert Puk en mee te zingen.

De show is vrolijk en kleurig. Het verhaal is niet té spannend maar wel zo spannend dat alle kinderen op het punt van hun stoel zitten. Tussendoor worden er aanstekelijke liedjes gezongen en kunnen de kinderen de dansjes meedoen. Waar het normaal in een theaterzaal stil is tijdens een voorstelling hoor je nu kinderen reageren op de acteurs op het podium, meezingen en vooral veel lachen.Na een uur is de voorstelling voorbij. Roos krijgt in de foyer een bekertje limonade en drinkt het zwijgend op. Ze moet even alle indrukken laten zinken. En dan kunnen de kinderen allemaal nog op de foto met Brandweerman Sam! Dat wil ze wel! Of toch niet…want het is toch ook wel een beetje spannend. Uiteindelijk doet ze het, met toch wat spanning. Maar na afloop is ze blij, want Brandweervrouw Jenny heeft haar nog een high five gegeven. 

In de auto naar huis concludeert Roos: “Zonder Norbert Puk heeft Brandweerman Sam echt veel minder te doen. Maar gelukkig is Nobert er wel, want anders konden wij niet naar het theater.”

Kortom naar het theater in Nieuwe Nobelaer gaan is een aanrader. De kinderen beleven een avontuur, stellen vaak na aanleiding van de voorstelling allemaal vragen en je hebt samen met je kind een gezellige tijd! Benieuwd naar het theaterprogramma van dit seizoen? Klik dan hier voor meer informatie!Door Janneke de Waal-Bogers, moeder van Roos en hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie.