icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Kidsproof naar de bioscoop!

26 februari 2019
Mamablogger Janneke ging samen met haar dochter Roos naar Kinepolis en bekeek de nieuwe film van Maya de Bij.
Een middagje naar de bioscoop is een hele belevenis voor kinderen. Zeker als ze wat jonger zijn is een donkere grote zaal best indrukwekkend. Een film op het enorme grote doek maakt best een grote indruk. Alles is net wat mooier, kleurrijker, maar ook spannender dan op de tv thuis.

Een mooie manier om de bioscoop iets toegankelijker te maken is door naar de kleuterbioscoop te gaan! Regelmatig worden deze georganiseerd. Wij gingen naar de kleuterbioscoop van Kinepolis Breda. Daar werden we goed ontvangen met limonade en “een hele grote lekkere spek” (aldus Roos). We waren op tijd, er was ook nog tijd voor een kleurplaat (en koffie voor mij).

Maya: De Honingspelen (AL)
Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje dat heel erg gesteld is op haar vrijheid, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse honingspelen. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen?

De film was toch best een beetje spannend. Gelukkig was het licht in de zaal niet helemaal uit en stond het geluid wat zachter. En er was een pauze, die werd na het bekertje limonade goed benut. Na afloop kreeg Roos een echte bioscoopdiploma!

De kleuterbioscoop is een leuke ochtend op pad samen met je kind(eren). Sommige kinderen vinden films spannender dan andere kinderen. Over het algemeen zijn de films die worden getoond tijdens de kleuterbioscoop geschikt voor alle leeftijden. En mocht het toch wat spannend zijn? Dan kruipt je kind toch gewoon lekker bij je op schoot.

Meer weten?
Maya de Bij draait nu nog in de bioscoop. Daarnaast organiseert Kinepolis regelmatig een ochtendje kleuterbioscoop. De volgende Kleuterbios is op zondag 31 maart met de film Masha & de Beer 2. Het volledige filmprogramma vind je op de site van Kinepolis.