Kidsproofreporters bezoeken Klimbos Brabantse Wal!

9 mei 2017
Super stoer uitje op nog geen half uur rijden van Breda! Lees hier onze ervaring.
Deze meivakantie is het zover! We gaan een bezoek brengen aan Klimbos Brabantse Wal. De jongste twee zijn nog te jong, dus de oudste gaat samen met twee vriendinnen het klimbos ontdekken! Bij aankomst wordt er gekeken welke routes ze mogen doen. Vereiste is dat ze minimaal 7 jaar zijn én met gestrekte armen bij de 1.30m komen. In dat geval mogen ze de twee junior routes doen. Als ze bij de 1.60m komen, mogen ze ook de moeilijkere (hogere) routes doen.

Het worden de twee junior routes. Iemand van het klimbos helpt de meiden in hun tuigje en legt duidelijk uit hoe je veilig kan klimmen en tokkelen. Daarna mogen we nog even oefenen bij het oefenparcours en kijkt de begeleider mee of we het allemaal hebben begrepen en goed doen. Heel fijn, iedereen heeft er vertrouwen in! De meiden hebben nu zin in het echte werk. Dus hup we zoeken de gele route op, welke zich op 3 meter hoogte bevindt.Ik ga zelf tussen de meiden in naar boven, zodat ik altijd kan helpen. De drie vriendinnen vinden het super leuk. Ze gaan heel makkelijk van het ene plateau naar de andere klauteren en tokkelen. Het zekeren en tokkelen hebben ze meteen onder de knie en zo kunnen ze zonder hulp het hele parcours af. Ik, zelf wel wat last van hoogtevrees, word met lachende gezichten aangemoedigd. Niet naar beneden kijken en zelfvertrouwen hebben, wordt er naar me toe geroepen.Na een tussenstop bij de toiletten worden de meiden weer in hun tuigje geholpen door een medewerker en kunnen we door naar de paarse route. Deze is weer een metertje hoger en heeft net als de gele route veel verschillende toffe uitdagingen. Zo gaan we met een schommel naar de overkant, lopen we over een wip wap en tokkelen we wat af. Super cool!De meiden willen heel graag nog verder klimmen, maar helaas de tijd vliegt voorbij. We genieten nog na bij Stayokay met wat te drinken en een zakje chips en de meiden schrijven op wat ze zo leuk aan het klimbos vonden. Hier hun top 10:
 
1. Allemaal nieuwe dingen ontdekken.
2. De tokkelbanen zijn leuk.
3. Je zit lekker in het bos.
4. Het is leuker als het lekker weer is.
5. Je zit veilig en goed vast.
6. Het lijkt alsof je over een echte plank moet lopen, maar het is een wipwap-plank.
7. Er is een leuk terras en een leuke speelplaats.
8. Goede uitleg.
9. Het is niet zo ver weg.
10. Het is leuk voor een kinderfeestje.

Ik ben het helemaal met ze eens. Het is echt een stoer uitje voor ouders & kids die lekker actief bezig willen zijn en van hoogte houden! De medewerkers van het klimbos zijn heel behulpzaam en geven duidelijke uitleg die ook meteen door de meiden begrepen wordt. En je kunt het heerlijk combineren met een lunch of wat te drinken bij het gezellige Stayokay. We gaan zeker nog een keer terug.

Aanvullende info over het klimbos vind je hier! En kijk bij onze Kinderfeestjes-themapagina wat de feestjes-mogelijkheden zijn!