Indoor Klimbos: Vetcool!

31 augustus 2017
Ties (10) en Karst (9) ontdekken zowel in het licht als in het donker het Indoor Klimbos de Belhamel!
Beiden jongens hebben al wat ervaring met de outdoor klimbossen in Frankrijk en zijn dus erg benieuwd hoe een indoor klimparcours er uitziet. Als ze binnenkomen in de hal waar het klimparcours is, reageren ze meteen enthousiast: 'Wow, kunnen we hier zo hoog klimmen!' Het parcours gaat van 0,8 tot 8,5 meter hoog.

Voordat de jongens (en ikzelf) aan de slag mogen, krijgen we eerst nog een duidelijke video-instructie te zien waarin ook verteld wordt dat tijdens het klimmen we nooit ongezekerd verder kunnen. Een hele fijne gedachte! Vervolgens doen we het oefenparcourtje om zo zeker te weten dat we de uitleg hebben begrepen. En dan mogen we!Ties en Karst vinden het fijn dat ze eerst het parcours in het licht ontdekken. Allerlei obstakels komen ze tegen. Er wordt door een tunnel geklommen, aan boomstammen gehangen, over draden gelopen, en nog veel meer! Af en toe hoor ik: 'o maar dit kan ik niet'. Aangemoedigd door de ander en de vriendelijke mevrouw van Belhamel die ook nog tips geeft, lukt het ze om alle hindernissen te weerstaan. De meest uitdagende vinden ze de klimmuur die je moet nemen om bij de tokkelbaan te komen.

Ikzelf doe één keer het gehele parcours mee en vind hem met mijn hoogtevrees uitdagend, maar ook heel gaaf. Daarna geniet ik onder het genot van een drankje van de twee jongens die nu in het donker aan de slag gaan. De lampen in de hal zijn uitgegaan en ze hebben op hun helm een lampje waarmee ze een beetje kunnen zien waar ze lopen.

'Wow, dit is gaaf en heb ik nog nooit gedaan.' 'En het is wel spannender, maar daardoor ook nog gaver!' De mannen doen een aantal keer het rondje en voordat we er erg in hebben zijn we ruim 2 uur verder. Wat hebben Ties en Karst genoten. Met één woord: vetcool!Het is een ideale plek voor een stoer kinderfeestje of teamuitje. Het fijne is dat het ook bij slecht of koud weer zeker door kan gaan. Je kunt het klimmen combineren met bijvoorbeeld bowlen of boogschieten. 

Wil je met het gezin een dagje eropuit en lijkt je dit helemaal tof om samen met je kids van 8 jaar en ouder (en minimaal 1.35m lang) te doen en heb je ook nog jongere kids. Goed om dan te weten dat Belhamel naast het klimbos ook een binnenspeeltuin heeft.

Meer info vind je op hun website.