icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Zoveel leuks te doen bij Nieuwe Nobelaer!

27 augustus 2019
Een theatervoorstelling bezoeken, spellen en boeken lenen, dansen, musiceren, of zelf een kunstwerk maken… bij Nieuwe Nobelaer kan het allemaal! Daarom zetten we de hoogtepunten van aankomend (school)jaar voor je op een rijtje.
LEEF JE CREATIEF UIT!

Heerlijk dansen? Je creativiteit de vrije loop laten? Alles leren over het bespelen van je favoriete muziekinstrument? Kies dan één van onderstaande cursussen!

Zwieren, zwaaien...
Schuilt er een danser in jou? Doe dan mee met één van de danscursussen van Nieuwe Nobelaer, zoals kleuter- en peuterdans, klassiek (met live pianobegeleiding!), modern jazz en showmusicaldans.


Word jij een stoere rockster, klassiek musicus of jazzmuzikant? Naast de reguliere muzieklessen volg je gratis theorie- en samenspellessen. Ook sta je in de spotlight tijdens presentaties.


Creëer van stillevens tot strips bij het Tekenatelier met verf, krijt, inkt en houtskool. Of doe mee met het Kinderatelier waar je de mooiste kunstwerken (2D en 3D) maakt met papier, klei, verf en textiel.


Of leef je uit bij... 
... één van de vele cursussen die Nieuwe Noberlaer te bieden heeft. Er zijn al cursussen voor kinderen vanaf de kleuterleeftijd. Je krijgt les van vakkundige docenten én op verschillende momenten leer je hoe het is om in de spotlight te staan tijdens presentaties!


Wil je eerst een les uitproberen voordat je een definitieve keuze maakt voor een cursus? Van 2 t/m 7 september vindt de Open Lesweek plaats. Kom langs en ontdek welke cursus het best bij jou past.  Na jouw bezoek weet jij welke favoriete hobby jij aankomend seizoen gaat doen.


NAAR DE LEUKSTE THEATERVOORSTELLINGEN!

Kom naar het theater en laat je kinderen genieten van de magie van toneel! Regelmatig zijn er leuke voorstellingen voor kids bij Nieuwe Nobelaer.

Het nieuwe seizoen bij Nieuwe Nobelaer is 24 augustus gestart met Brandweerman Sam. Tijdens de Previewavond op 30 augustus geeft Nieuwe Nobelaer een voorproefje van het gehele seizoen en daar kun je voor een klein prijsje (€ 2,50) bij zijn.


In Nieuwe Nobelaer zijn vaak leuke kindervoorstellingen te zien. Dus hoog tijd dat wij een kijkje kwamen nemen! Mama-blogger Janneke ging samen met haar dochter naar de voorstelling Brandweerman Sam en genoten volop van een bezoek aan dit theater!


Het is feest in de bekendste straat van Nederland! Sesamstraat bestaat 50 jaar en komt met hun grootste show ooit naar Nieuwe Nobelaer! Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie beleven samen met Janouk Kelderman, bekend van Het Klokhuis, de vrolijkste avonturen.


Brugklas, de populaire tv-serie, komt naar Nieuwe Nobelaer met een eigen musical! Alles wat er gebeurt in het eerste jaar van de middelbare school kun je nu van nóg dichterbij meemaken. Ga mee in het verhaal van Max, Selma, Emma, Jamie en de andere!


EN ER IS NOG MEER TE DOEN!

Nieuwe Nobelaer is een groot cultureel en educatief centrum, waar je naast de cursussen en het theater terecht kan voor de bibliotheek, speelotheek en het Ouder & Kindcafé!

Kinderen groeien net zo snel uit hun speelgoed als uit hun kleding. Voor je ouders geen pretje. De Speelotheek biedt nu de oplossing! Voor een klein bedrag leen je speelgoed. Scoor dus snel de vetste bordspellen, uitdagende puzzels en coolste items om buiten te spelen.


Elke woensdag (10-12u) is er in de bieb een lees- en mediaconsulent 0 – 6 jaar om aan (groot)ouders een rondleiding te geven en vragen over boekstart, lezen en media te beantwoorden. Ook zijn er vaak deskundigen om in te gaan op specifieke thema’s, zoals bijv. hoog gevoeligheid. 


JAAROVERZICHT THEATER
Doornroosje de musical 4+ (try-out) – Za 28 september – 11:30 & 14:30 uur
Sesamstraat Live! 2+ (try-out) – Za 12 oktober – 11:00 & 14:30 uur
Brugklas de Musical 9+ – Za 19 oktober – 19:30 uur
Buurman en Buurman 4+ – Gaan Kamperen – Za 9 november – 14:00  & 16:00 uur
Het Sinterklaas Meezingfeest – Zo 24 november – 11:00 & 15:00 uur
De Pakjeskluis van Sinterklaas 3+ – Zo 1 december – 11:00 & 14:30 uur
Benjamin de Beer 4+ – Za 1 februari – 15:00 uur
Het Grote Mad Science Theaterfeest 5+ – Za 7 maart – 14:00 uur
Sprookjesboom de musical 3+ – Zo 26 april – 13:30 & 16:00 uur
Het Zandkasteel 3+ – Op de Piratenboot – Za 9 mei – 11:30 & 14:00 uur