We love local: A Cup of Cake!

6 april 2020
We hebben met Sarah van A Cup of Cake gebeld en gevraagd hoe het in deze tijd met ze gaat. Sarah vertelt wat ze nog wel voor klanten kunnen betekenen én deelt ook nog eens een heerlijk recept van een unicorn cup cake!
De deuren van A Cup of Cake zijn natuurlijk tijdelijk gesloten, maar ze hebben wel een aantal hele leuke alternatieven bedacht. Zo kunnen nog steeds gezinnen genieten van al hun lekkers en zorgt hun verwennerij voor een ontspannen momentje op een dag!

Je kunt bijvoorbeeld genieten van de cup cakes uit The
Quarantine Box. Of je houdt een High Tea door  een box vol lekkere homemade sweets inclusief de luxe thee van Cafe's Richard voor thuis te bestellen. Het enige wat je hoeft te doen is het leuk presenteren en een pot heet water in schenken! Wil je iemand anders verwennen? Kies dan voor een Get Well Soon Box met 6 (of meer) heerlijke, rijke chocolade cupcakes en vier zakjes hartverwarmende thee van Cafés Richard. 



Je kunt natuurlijk ook thuis zelf aan de slag. Daarom deelt Sarah het recept voor een heerlijke unicorn cupcake!

Benodigdheden:

Cake:
- Cake mix of ingrediënten om vanille cakejes te bakken
- Baking cups (bij voorkeur roze)
- Bak tray voor cupcakes
- Spatel
- Mixer
- Oven
- Sprinkles of gekleurde hagelslag voor in de cake

Creme:
250 gram zachte roomboter (op kamertemperatuur)
250 gram poedersuiker
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract of zaadjes van een vanilleboon
snufje zout
roze kleurstof eetbaar of bietenpoeder
spuitzak
spuitmondje (met karteltjes)

Afwerking:
- Sprinkles, liefst goud en/of roze
- mini marshmallows
- gekleurde suiker, liefst goud/geel of een vrolijk kleurtje voor de oortjes in te dippen
- klein stukje fondant voor de hoornjes (20 gram)

Cake bakken

1. Bak vanille cakejes in (roze) cups, je kunt hiervoor standaard cakemixen kopen, of zelf een cake recept aanhouden. Vul de cups voor 2/3 met beslag en strooi er daarna wat sprinkles overheen. Bak de cupcakes af zoals aangegeven of ongeveer 15/20 minuten op 175 graden.



2. Maak botercrème door de boter eerst los en luchtig te kloppen, daarna voeg je de poedersuiker er voorzichtig bij. Voeg een snufje zout. Mix dit voor 5 tot 10 minuten tot de botercrème luchtig en lichter wordt. Voeg op het einde het water en de vanille toe en mix dit nog even goed door. Maak de helft van de botercrème roze met food-kleurstof (paar drupjes) of een klein schepje bietenpoeder. De andere helft geef je geen kleur.

3. Vul de spuitzak met roze en witte crème door elkaar, je kunt de zak vullen door om en om een kleur in te scheppen op elkaar. Maak een mooie swirl op de cupcake met de spuitzak en een spuitmondje met karteltjes.



4. Maak oortjes door een mini-marshmallow schuin door de midden te knippen, en het geknipte gedeelte in de (gekleurde)suiker te dippen, daar blijft het aan plakken.



5. Maak een hoorntje door twee kleine rolletjes fondant om elkaar heen te wikkelen. Zorg dat de bovenkant iets smaller is dan de onderkant.



6. Stop de hoor in het midden van de toef, en de 'oortjes' ernaast. Werk de toef af met wat verschillende sprinkles!



7. Smullen maar!

We wensen A Cup of Cake veel succes de komende tijd en we hopen dat we snel bij hun in de winkel kunnen genieten van al hun lekkers!