We love local: De Pasta Kantine Breda

4 april 2020
Kidsproof houdt van lokale ondernemingen. En om hun te steunen hebben we contact opgenomen met Carlijn met de vraag hoe het met De Pasta Kantine gaat en wat ze nog in deze bijzondere tijd voor klanten kan betekenen.
De Pasta Kantine is...
* een zeer sfeervol restaurant aan de gezellige Veemarktstraat in Breda
* een lunch/diner-plek met een heel gezellig terras
* een eetgelegenheid met heerlijke pasta's, kinderpizza's en toetjes
* een plek waar mijn kids altijd smullen van het etenWat merkt De Pasta Kantine Breda van de coronacrisis en wat kunnen ze nog wel betekenen voor hun klanten?

Carlijn vertelt: Zoals je weet zijn wij ook helaas dicht en wij doen ook niet aan take-away i.v.m. de kwaliteit van de gerechten. MAAAR! We willen wel graag in contact blijven met de gasten. Vandaar dat wij leuke recepten gaan delen die je thuis zelf kan maken. Zo ontwikkelen de kinderen nog meer smaak en is het een familie-uitje.

We hebben Carlijn meteen gevraagd naar een recept die mij mogen delen met onze Kidsproof-volgers en ze reageerde enthousiast.SPAGHETTI MET KIPBALLETJES


Kooktijd: 30 minuten Aantal personen: 4

Zoals je weet vallen gehaktballetjes altijd wel in de smaak bij de kinderen. Dit recept is nét weer wat anders, kip en mozzarella. Kunnen ze andere smaken proberen en de kinderen vinden het leuk om te helpen met de balletjes te draaien!

INGREDIËNTEN
350 g kipfilet
2/3 bol mozzarella
6-7 el paneermeel
1 ei
25 g boter
1 el olijfolie
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 g)
300 g spaghetti peper en zout

RECEPT
1. Begin met de tomatensaus. Hak het sjalotje en de knoflook fijn en fruit deze in olijfolie aan in een steelpannetje. Voeg de tomatenblokjes toe met wat peper en zout en laat de saus op een laag vuur staan.

2. Voor het maken van de balletjes snijd je de kipfilet en de mozzarella zo fijn mogelijk – je wilt er balletjes van kunnen rollen dus snijden maar! Dan voeg je een ei toe, peper en zout en tot slot de paneermeel. Je moet een stevigheid mengsel hebben, dus als 6-7 eetlepels paneermeel niet genoeg is, voeg je nog wat meer toe.

3. Draai kleine balletjes van het kip-mozzarellamengsel. Met deze hoeveelheid kun je ongeveer 20 kleine balletjes maken.

4. Doe de boter in een koekenpan en braad de balletjes op een gemiddeld vuur tot ze gaar en bruin zijn. In de tussentijd kook je de spaghetti zoals op de verpakking staat.

5. Giet de spaghetti af en dien op! Nog niet genoeg aan de mozzarella in de balletjes? Geraspte kaas is ook nog lekker over dit gerecht!

Wij vinden het leuk om te zien hoe jullie bezig zijn geweest! Je kan ons en De Pasta Kantine (@depastakantine.nl) in een bericht taggen op Facebook of Instagram. Wij wensen jullie veel kookplezier toe!