Een ijsje in de winter kan best!

7 februari 2018
Mamablogger Janneke ontdekt weer nieuwe plekjes in Oosterhout!
Ondanks dat Oosterhout zeker niet de grootte van Breda heeft, is het winkelcentrum van Oosterhout zeker geen winkelcentrum dat je daarom over moet slaan. Op een regenachtige dag biedt het overdekte Arendshof uitkomst.

Op een zonnige lentedag, die hopelijk snel komt, is het zalig toeven op de Markt. Wij hebben onze favoriete winkeltjes waar we ook afgelopen week een bezoekje aan brachten. Omdat we in het weekend een taart gaan bakken, haalden we decoratiemateriaal bij Jouw Cakeshop. We worden hier altijd geholpen door de heel vriendelijke eigenaresse en komen meestal met meer spullen thuis dan we van plan waren.

We lopen natuurlijk ook even Boekhandel het Verboden Rijk in. Toen ontdekten we in de winkelstraat een nieuwe lunchroom. Nou ja, nieuw, de eigenaresse van
Taste-Adventure vertelde dat ze ongeveer een jaar geleden geopend zijn. We waren hier nog nooit geweest maar ik vermoed dat we vaste klant zullen worden! 

Roos heeft het meteen naar haar zin. De lunchroom oogt vrolijk door de gekleurde stoelen en vrolijke kussens op de banken. Roos ontdekt kleurtjes en kleurplaten. Er is ook een ruilbibliotheek met boeken voor volwassenen en kinderboeken! We bestellen appelsap, worstenbrood en een sandwich. Voor de latte macchiato wordt aan tafel de koffie in de warme melk geschonken.Ik besluit Roos te trakteren op een bekertje Frozen Yoghurt met verse aardbeien en kiwi als topping. Als ze een hapje neemt krijg spontaan een dikke kus en knuffel, het valt goed in de smaak! Als de koffie op is en het ijsje is ‘verdwenen’, gaan we naar huis. Roos vraagt of we snel nog een keertje naar Taste-Adventure gaan, want ‘een ijsje in de winter kan best’, stelt ze. En ik vind het prima.

Handig om te weten: 
• Taste-Adventure (Arendstraat 10) is op dinsdag t/m zaterdag al om 9.30 open! Je kunt er ook ontbijten. Op maandag geopend vanaf 12.00 uur, zondag gesloten. Meer info op de site van Taste-Adventure.
• In Oosterhout kun je in het centrum op twee plekken je fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling
Jouw Cakeshop gaat in februari verhuizen naar Leijsenhoek 15. Ze gaan dan ook koffie/thee en lunch serveren onder de naam Nuttig&n. 

Door Janneke de Waal-Bogers (36), moeder van Roos (5) en hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie.

Meer Blogs van Janneke vind je hier.