Thuis op wintersport

20 december 2021
Een wintersportvakantie met het gezin lukt misschien niet dit jaar. De gezelligheid en het lekker buiten sportief bezig zijn met skiën of snowboarden, kan je toch ook thuis beleven! Wil je toch dat wintersportgevoel thuis beleven? Met deze tips maak je er in huis (en tuin) een gezellig wintersportfeestje van! Viel spaß!
Ski-fit
De spieren even los gooien en meteen lekker samen bewegen? Zoek op internet een wintersport-workout op, schuif de meubels aan de kant en doe met z’n allen mee! Kan natuurlijk ook in de tuin.

Skiën in de huiskamer
Heb je thuis een gladde vloer? Dan is dit een grappig spel om te spelen! Onze kids vinden het helemaal hilarisch als wij zelf ook een potje meedoen! Tip: trek skisokken aan, die zijn vaak lekker glad, en glijden maar!

Wintersportkost
Denk je aan wintersport, dan denk je ook aan dat heerlijke eten: Sauerkraud und Bratwurst, Kaiserschmarrn, kaasfondue…. Leg een bont kleedje op tafel, zet een schlagerfestival op en houd thuis een gezellig diner met typische wintersportkost! Bijvoorbeeld deze pasta met sneeuw. Met als toetje Knödel of Apfelstrudel, mjam!

Hoera, sneeuw!
Bij een wintersport hoort natuurlijk een dik pak sneeuw. De kans dat we dat in Nederland hebben is helaas klein… zorgen we toch zelf voor een wit tapijtje in de achtertuin! Koop een emmer nepsneeuw en strooien maar in de tuin. Ook leuk: maak zelf nepsneeuw! Meng een kilo bloem met een half flesje babyolie goed door elkaar en klaar is je sneeuw. Kunnen de kids binnen lekker mee spelen…Après ski
Als je dan toch sneeuw in je achtertuin hebt gestrooid, houd meteen een après ski buiten! Trek je foute skitrui aan, steek gezellig de vuurkorf aan, rooster marshmallows en maak zelf glühwein en warme chocolademelk (dit zijn lekkere varianten).   

Trek aan dat skipak
Snor je skikleding op en doe een wedstrijdje met de kids: wie heeft het eerst zijn of haar complete ski-outfit aan? Of maak, als het buiten koud is, samen een avondwandeling in skikleding.

Veel plezier!