Trots op jou!

26 maart 2020
Voor kinderen is het een bijzondere tijd. Thuisonderwijs, niet spelen met vriendjes, geen sport, op een hele andere manier naar de winkel en nog meer. Dit kan verdrietig, angstig of soms moeilijk zijn voor je kind. Daarom hebben we Claire Hendriks, kindercoach van 'Ik zie jou wel' gevraagd voor tips en zij schreef deze mooie brief voor kinderen!
Trots op JOU

Wauw, wat is dit een gekke tijd voor jullie! Het virus, Corona , verandert ineens bijna alles in je leven. Ineens zit je thuis met papa, mama, broertjes, zusjes, huisdieren en is alles om jullie heen dicht of afgesloten. En zijn er ineens heel veel regels waar jij je aan moet houden. Het is ook verdrietig, angstig en soms erg moeilijk lijkt mij.

# Opa’s en oma’s mogen geen bezoek meer ontvangen. 
# School is dicht en je moet ineens ” thuis” aan school werken.
# Je kunt geen leuke activiteiten meer doen, zoals sporten bij je sportclub of springen bij een trampolinepark of plonzen in het zwembad.
# Afspreken met vriendjes en vriendinnetjes is ineens ook lastiger geworden, en kan soms zelfs helemaal niet meer. (1,5 meter afstand houden)

En belangrijker nog: HOE lang gaat dit duren? Als we ons allemaal aan de afspraken houden die we in Nederland maken dan zal het snel beter worden voor ons.



Maar weet je wat nu zo mooi is aan deze tijd?

# Je hebt meer tijd met je familie
# Je MOET niet van alles en hebt dus meer rust
# Je leert zelfstandiger werken voor school
# Je leert werken met de computer
# We kijken meer naar elkaar om
# Er wordt weer meer buiten gespeeld
# Je leert creatiever denken
# Sporten of bewegen op een andere manier (tuin of wandelen)
# Meer contact met opa’s en oma’s of vrienden via facetime of skype
# Jullie helpen vast meer mee in huis, met klusjes en de vaatwasser?
# Knutselen
# Kleuren
# Leuke films kijken
# Iets liefs doen voor je familie of buurman/buurvrouw
# Kaartjes maken en versturen via de post
# Je slaapkamer een make-over geven
# ………

Ik noem dit alles: gebruik maken van je talenten en kwaliteiten, want die maken wie je echt bent. En jullie zijn allemaal stuk voor stuk lieve en mooie kinderen.



En wees vooral trots op jezelf, trots op hoe jullie omgaan met deze “gekke” periode. 2020 is een jaar dat jullie nooit meer zullen vergeten. Denk aan elkaar, denk aan jezelf en houd je aan de afspraken. En maak dan van deze tijd toch maar een mooie tijd! Doe vooral de dingen die WEL kunnen. Dat levert je vast meer positieve gevoelens en gedachtes op.

Liefs, Claire Hendriks

Claire Hendriks is kindercoach in Breda. Haar praktijk is 'Ik zie jou wel'.