We gaan op berenjacht!

26 maart 2020
Lopen jullie ook wel eens een blokje om? Om op die manier toch een frisse neus te halen. Kijk dan goed rond of je beren ziet. Een superleuk initiatief voor kinderen is namelijk overgewaaid uit het buitenland en ineens razend populair in Nederland. Ook in en om Breda zetten mensen massaal een beer voor het raam, zodat kinderen in hun eigen plaats op berenjacht kunnen.
De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury, diende als inspiratie.

Waar het om draait, is dat je samen op speurtocht gaat naar de beren. Zo kun je een wandeling in je eigen buurt leuker maken. De initiatiefnemers in Nederland vragen iedereen wel rekening te houden met de maatregelen van het kabinet en de adviezen van het RIVM. Het is dus niet de bedoeling dat je in andere plaatsen op jacht gaat. In dit overzicht kun je zien waar er nu al beren staan. Als jouw buurt er niet tussen staat, kun je je helaas niet meer aanmelden om in het overzicht te komen, maar natuurlijk kun je wel als buurt meedoen! 

Tip: het boek is ook erg leuk om te lezen! 

Veel plezier met de berenjacht!