We love local: Stedelijk Museum Breda

27 april 2020
Kidsproof houdt van lokale ondernemingen. En om hun te steunen hebben we contact opgenomen met Stedelijk Museum Breda met de vraag hoe het met hun gaat en wat ze nog in deze bijzondere tijd voor families kunnen betekenen.
Stedelijk Museum Breda is ...
* hét museum van onze mooie stad Breda
* een museum over het erfgoed en de geschiedenis van de stad Breda en voor actuele beeldcultuur.
* een plek met leuke kinderactiviteiten, speurtochten door het museum
* een plek waar ze tijdens de vakanties toffe interactieve opdrachten hebben voor kids

Wat merkt Stedelijke Museum Breda van de coronacrisis en wat kunnen ze nog wel betekenen voor families?
Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet, zijn helaas momenteel de deuren van musea gesloten door het corona-virus. Maar Stedelijk Museum Breda zorgt er wel voor dat kinderen digitaal toegang hebben tot het museum. Hoe leuk is dat!

Ontdek namelijk via de digitale scheurkalender 'Breda bekijk 't ' de geheimen van objecten uit de collectie van Stedelijk Museum Breda. Welke archeologische vondsten hebben te maken met de verovering van Breda met een turfschip? Waarom bloede de wonderhostie uit de Grote Kerk? Welke verborgen boodschap liet Bredase verzetsheld Paul Windhausen na in zijn schilderij? Waarom hingen in Breda in de middeleeuwen oranje potten aan de muren? Welke lekkernij maakten ze in de Kwatta-fabriek in Breda?Speciaal voor de kinderen en families die deze weken thuis zitten, geeft het museum tijdelijk toegang tot het Bredase deel van de educatiewebsite Digitale Scheurkalender. Stedelijk Museum Breda heeft bij het educatieprogramma van Breda, bekijk’t online lesmateriaal ontwikkeld in samenwerking met Stadsarchief Breda, Stichting Cultuurbehoud Breda en Gemeente Breda, team Erfgoed.

Aan de hand van objecten uit de collectie van het museum ontdekken kinderen (en hun ouders) spelenderwijs bekende en minder bekende Bredase verhalen. De Digitale Scheurkalender van Breda, bekijk’t is geschikt vanaf 9 jaar. 
Waar vind ik de Digitale scheurkalender van Breda bekijk ‘t? Ga naar www.digitalescheurkalender.com en voer bij username ‘breda’ in.

Meer info over het museum vind je hier! We hopen dat we weer snel samen met onze kinderen bij jullie in het museum op ontdekking kunnen gaan!