icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Zomervakantie: 16 uitjes in en om Breda!

10 juli 2020
Yes! Het is Zomervakantie! En hoe fijn, er is weer van alles te doen voor ouders en kids in en om Breda. Een leuke theatervoorstelling, mooie kinderfilms, toffe sportactiviteiten, naar het museum of fijn lekker ergens lunchen. Check onze tips en maak er een gezellige vakantie van!
Het grote kampeeravontuur!
Brandweerman Sam is deze vakantie terug in het Chassé Theater! Ga op pad met Brandweerman Sam, Elvis, Penny, Commandant Staal en Norbert bij deze vlammende voorstelling boordevol zang, dans en gewaagde reddingen.

SummerviBes
Van 13 juli t/m 21 augustus kunnen kinderen op verschillende plekken in Breda samen met andere kinderen sporten, chillen, muziek maken of creatief zijn. Meestal gratis en soms tegen betaling van een kleine bijdrage.

Stedelijk Museum Breda
Kraak de code en ontdek de verborgen locatie van Filips Willem bij de Nassau-wandeling óf laat je met de zwerfkaart naar verrassende plekken brengen. Haal je vakantietas bij het museum op, vol spullen voor een middag vermaak!Filmtastische familiefilms
Bij Kinepolis Breda draaien de komende tijd een heleboel familiefilms. Zak weg in de meest comfortabele bioscoopstoelen en geniet op groot scherm van films als Big Trip, De Piraten van Hiernaast en Scoob! PS: je kunt er gratis parkeren.

Ontdek de haven!
Ga op fossielenexpeditie op het Maasvlaktestrand, bekijk de grootste containerschepen van héél dichtbij, word kraanmachinist en doe de leuke kinder-workshop bij FutureLand in de vakantie! Bestel vooraf je gratis entreeticket!

Ga de natuur in deze zomer!
Haal het gratis boekje met 50 natuur-belevenissen die je gedaan moet hebben voor je 12de gratis op bij Boerderij Wolfslaar of Parkhoeve Breda-Noord en ga slootjes springen, pissebedden zoeken, je eigen hut bouwen en meer!Inspecteer & win
Museuminspecteurs? Dat zijn géén strenge mannen met een vergrootglas. Het zijn juist kinderen, zoals die van jou, die hun mening geven over een museum. Het maakt jullie bezoek nog leuker én je kunt er prijzen mee winnen!

Nachtje(s) weg!
Kampeer of heb een heerlijk verblijf in één van de bourgondische pods bij Recreatieboerderij Johan & Caroline. Voor de kids is er volop te beleven bij de kinderboerderij, speeltuin én de bijna dagelijkse animatie. Super plek dus!

Verbeter je hockey skills!
Wil jij beter worden in een bepaalde techniek (bv slag, verdedigen, pass, strafcorner)? Doe dan mee met de zomertrainingen van Push Heren 1! Deze zijn vooral op het individu gericht en de groepen worden op niveau ingedeeld.

Hockeyclinic!
13 augustus is er de Toppers van Push clinic. Gedurende de dag krijg je training van (ex-)internationals Floris Wortelboer, Milan van Baal en Push Dames 1. Voor iedereen die beter wil worden in hockey!Lunchplek met speelhoek!
Op zoek naar een fijne plek waar je even relax kan zitten én je kleintje ook lekker kan spelen? Kom dan deze vakantie naar Spruit, een ontbijt- lunchroom met heerlijke verse producten, een speelplek voor de kids en een heerlijk terras!

Gratis Zomer DoeBoekje
Het WNF heeft een superleuk Doeboekje gemaakt: Vol met puzzels, dierenweetjes en quizzen! Dierenfans ontdekken alles over de allermooiste, grappigste en slimste zee-, lucht- en landdieren in Nederland. Leuk toch!

Apetoffe zomersportdagen!
Doe mee met deze sportieve dagen van Monkey Moves, waarbij verschillende sporten aan bod komen. Er zijn zelfs clinics van echte honkballers, golfers en meer! Ook zijn er diverse hang-, rol-, spring-, klim- en klauteronderdelen.

Kinderfilms!
Deze zomervakantie kan je bij Chassé Cinema elke dag terecht voor de mooiste kinderfilms. Voor elke leeftijd hebben ze een toffe film in de planning staan. Kom o.a. kijken naar Lassie, Dikkertje Dap, Hotel de Grote L, Pettson & Findus.Kletsen maar!
Kidsproof Kletspraat is een gezellig spelletje voor het hele gezin. En je kunt het overal spelen: op de camping, thuis in de auto op weg naar je vakantie-bestemming. Bekijk de vragen vanuit je telefoon of print ze van tevoren uit.

16x Dagje uit in Nederland
Leuk voor de zomervakantie: met het gezin een dagje op pad in Nederland. Vlieg razendsnel van de tubingbaan, haal je skelterbewijs, maak een 5D vliegreis... Wij hebben 16 top uitjes voor je verzameld. Happy Summer!