icon-closeMuseumkids leaderboard week 42-43

Naar het museum!Terug naar het overzicht

Stedelijk Museum - Breda

Boschstraat 22
4811 GH Breda
Voor kids organiseert Stedelijk Museum extra activiteiten tijdens de herfstvakantie! Superleuk!
Zij/hij?Jij! (voor kinderen 8 t/m 12 jaar)

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Deze hele maand plaatst het Stedelijk Museum Breda het vraagteken achter het landelijke thema Zij/Hij en bieden ze een uitgebreid programma. Speciaal voor kinderen hebben ze een herfstvakantie programma dat in het teken staat van dit thema.

Is iedereen alleen maar ‘zij’ of ‘hij’, of bestaat er ook iets tussenin? En wat maakt iemand eigenlijk een ‘echte zij/hij’? De fabulous dragqueen Miss Abby OMG zal rondleiden door de tentoonstelling ZIJ/HIJ?.

Kids kunnen zich verkleden en gaan in gesprek met de drag queen. Vragen die aan bod komen zijn: Hoe voelt het om je te verkleden tot drag queen? Voel je je er vrouwelijk door? Wat zijn genderverschillen en hoe liggen die verhoudingen vandaag de dag.

Je leert Maria van Antwerpen kennen, die al in de 18de eeuw als mannelijke soldaat door het leven ging en je kunt ontdekken hoe het voelt om eens héél anders rond te lopen dan je gewend bent!

Je kunt meedoen met deze activiteit op woensdag 16 oktober, donderdag 17 oktober en vrijdag 18 oktober van 13.00u tot 14.30 uur in NEXT, projectruimte van het museum.

Sprookje van Dongen (voor kinderen 4 t/m 7 jaar)

Er was eens een dorp, niet ver hier vandaan. Het lag tussen de zandvlakte en het bos. Het dorpje heette Dongen. Men zegt dat het een magische plek was en zelfs dat er heksen woonden…

Je gaat op sprookjestocht door de tentoonstelling De heks van Dongen en ontdek samen met een museumdocent het sprookjesachtige Dongen uit de 19e eeuw. Aan het eind ga je op de foto met een echte heksenbezem!

Deelname voor kinderen is gratis. Tijdens het programma wordt verwacht dat ouders/verzorgers in het museum blijven. De (nieuwe) shop/espressobar is gratis toegankelijk, net als projectruimte NEXT. De tentoonstellingen zijn te bezichtigen na betaling van het reguliere tarief.

Je kunt meedoen aan deze activiteit op woensdag 16 oktober van 13:00 tot 14:30 uur in de tentoonstelling De heks van Dongen en Dongen Revisited.

Er hoeft niet van te voren te worden gereserveerd.

Meer weten over dit leuke museum? Klik via de roze button direct door naar hun site.

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs