Ontdek De Bossche Zomer van Den Bosch!

5 augustus 2020
En toen was daar De Bossche Zomer! De Bossche ondernemers hebben de handen ineengeslagen en in een record tijd De Bossche Zomer leven in geblazen. Ik ben hier persoonlijk heel erg trots op! Dit laat het karakter zien, waar niet alleen onze mooie en bruisende stad over beschikt, maar ook de Bossche ondernemers!

Den Bosch is onderverdeeld in verschillende Kwartieren. Met als hoofdkwartier de Bossche Binnenstad. Fiets (of wandel) van ‘kwartier naar kwartier’ en geniet ondertussen van de bijzondere historische plekken in ’s-Hertogenbosch. Of hop op zaterdag en zondag van de ene naar de andere plek met de Bossche watertaxi!

Natuurlijk worden er ook heel veel leuke kinderactiviteiten aangeboden tijdens De Bossche Zomer:

Theater & Cultuur voor kids
Er is een hele gave familiemusical genaamd Het Piratenavontuur: Het Bossche goud. Een musical boordevol spannende avonturen, hilariteit en geweldige muziek. Leer hoe je een echte piraat kunt worden en ga mee op zoek naar het Bossche goud. Check de verschillende data via de link! Tijdens De Bossche Zomer speelt tevens Kindertheater Pietepaf haar voorstelling Assepoester (4+) op een bijzondere plek tussen Rosmalen en Den Bosch bij Het Zangvang. De toegang is gratis. De Voorstelling Applaus (5+) van Afzender Boulevard is ook te gek, echt een aanrader! Ook is het elke woensdag bij Babel live Voorlees Kwartiertje voor kinderen van 2 tot 4 jaar in Den Bosch of Rosmalen. Ook biedt De Bossche Zomer de Zomerclub aan. Gedurende vier weken is er een gevarieerd aanbod voor peuters en schoolkinderen op dinsdag, woensdag en donderdag.

Workshops & Sport voor kinderen
Niets is leuker en beter voor onze kids om lekker te bewegen en creatief bezig te zijn. Gelukkig heeft De Bossche Zomer daar een heel groot aanbod! Bijvoorbeeld lekker knutselen en creatief bezig zijn bij Nicole Kidsart tijdens de vele creatieve workshops die zij deze zomervakantie geeft! Liever wat meer bewegen? Bij Flik Flak bieden ze voor alle leeftijdscategorieën activiteiten aan. Denk aan peuter- en kleutergym, Streetdance, trampoline springen en ga zo maar door. Bij Maaspoort @ The Beach kun je deelnemen aan verschillende gratis activiteiten. Ook kun je op verschillende plekken in de stad  jeu de boules spelen. Bijvoorbeeld op de Parade tijdens een gezellig drankje onder de Sint-Janskathedraal.


Kidsproof Eten & Drinken
Ons Den Bosch zou Den Bosch niet zijn als er niet tal van fijne plekjes zijn waar leuke en gezellige kan eten en drinken. De topper is toch echt wel het Smakenrad! Tijdens je lunch of diner geniet je van een te gek gaaf uitzicht vanuit het reuzenrad! Zelf ben ik dol op picknicken. Nu is het zo dat ze Bij Katrien een heerlijk picknickmand aanbieden. Steek over met het pondje naar de Bossche broek of ga naar het Zuiderpark, zoek een fijn plekje en strijk neer met je mand vol lekkers. Ben jij dol op zand tussen je tenen? Dan is Costa Del Silo een goeie optie of het Funpark van restaurant van Aken. Wil je een suppen op de Binnendieze? Het kan en mag op De Kemping.  Ook kun je jezelf laten knippen & scheren bij de Barbier, doe je een yogalesje of drop je jouw kids bij de Kinder Varieté. En ja…ze serveren top eten en topdrankjes. Oh…en niemand hoeft af te wassen. En slapen doe je thuis. Dat is ’t echte Kemping gevoel! Nog één toffe tip dan; Rooftopbar Wolvenhoek! Ook weer een mooi uitzicht, ruime plek en een lekker drankje en hapje!

Kortom, er is genoeg te beleven in Den Bosch, geniet van de zomer!

~ Carlijn ~