Activiteiten bij GeoFortTerug naar het overzicht

Van alles te doen bij GeoFort tijdens het Weekend van de Wetenschap!
Op dit spannende forteiland draait alles om de aarde! Stap in een lift die zich dwars door de aardbodem boort, raak gedesoriënteerd in de ondergrondse gang, vind je weg als een zalm door het doolhof en schep landschappen in de interactieve zandbak.

ZATERDAG 1 OKTOBER

Boekpresentatie
Half september verschijnt het tweede boek in de reeks Sunny Twins van Annette van der Plas. De titel is Gevaar rond de Steenfabriek en speelt zich af in de regio rondom GeoFort. Op zaterdag 1 oktober vind de boekpresentatie plaats bij GeoFort! Het boek is een avontuur vol actie, een duik in het verleden, humor en warmte. Speur mee met Suus en Niek bij het GeoFort en wordt een echte detective. Met veel aandacht voor Minecraft, vloggen, speuren en geocaching.

Minecraftworkshop en rondleiding
Na de boekpresentatie is er voor de kinderen gelegenheid om mee te doen met een Minecraft workshop en voor de ouders en andere belangstellenden een historische rondleiding over het fort.

ZONDAG 2 OKTOBER

Weekend van de Wetenschap bij GeoFort
De bodem leeft! En al dat leven in de bodem zit niet stil, maar zorgt dat planten kunnen groeien, bladeren verteren, water wordt vastgehouden en het kan zelfs helpen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. In het kidscollege op 2 oktober gaat wetenschapper Ciska samen met jou op ontdekkingstocht: welk leven vind je onder je voeten, waarom is het belangrijk en hoe kun je zelf goed voor je bodemleven zorgen? Je kunt ook meedoen aan proeven om uit te vinden hoe is het om een bodemdier te zijn.

De activiteiten zijn gratis te bezoeken. Willen jullie zeker zijn van een plekje? Reserveer dan een ticket via de roze button!

GeoFort

Nieuwe Steeg 74
4171 KG Herwijnen
Prijs Gratis Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfst!

Herfst!

Yay! De blaadjes vallen van de bomen en de paddenstoelen schieten uit de grond. Het is nu écht Herfst! Een heerlijke tijd om eropuit te gaan met de kids! Ontdek jij onze herfst favorieten?

Ontdek de Herfst tips hier!