Middeleeuws BewoondTerug naar het overzicht

maandag 20 mei
Tijdens de pinksterdagen herleven de middeleeuwen en is Kasteel Ammersoyen weer bewoond!
Kasteel Ammersoyen viert de Dag van het Kasteel op beide Pinksterdagen met een kasteel vol ridders, jonkvrouwen en ambachtslieden en een spelprogramma voor kinderen op het kasteelterrein. Een leuk dagje uit naar de middeleeuwen voor jong en oud! 

Spelprogramma voor kinderen
Het kasteel is weer bewoond en tientallen ridders, jonkvrouwen en ambachtslieden laten je zien hoe ze in de middeleeuwen in het kasteel leefden en werkten. Maar er is meer; buiten is er een uitgebreid spelprogramma voor kinderen met pijl en boogschieten, een kinderveldslag, een middeleeuws wagenspel, kleine workshops en muziek.

Eetgewoontes in de middeleeuwen
De Dag van het Kasteel staat in het teken van eten en drinken in de middeleeuwen. Wat stond er op tafel in het kasteel? Hoe waren de eetgewoontes? En hoe maakten kasteelbewoners het eten klaar? Je ontdekt het bij de middeleeuwse veldkeukens, in tuinen bij het kasteel, in de brouwkelder waar in de middeleeuwen het bier gebrouwen werd en in de grote zaal met een middeleeuws banket. De kasteelbewoners vertellen je er graag in geuren en kleuren over.

Proef de middeleeuwen
Zelf eten en drinken kan natuurlijk ook! Het Koetshuis met terras naast het kasteel is geopend voor lunch, een hapje en een drankje of zelfs een op de middeleeuwen geïnspireerde maaltijd.

Datum: zondag 19 en maandag 20 mei 2024
Tijd: 11.00 - 17.00 uur, laatste entree 16:00 uur
Locatie: Kasteellaan 1, 5324 JR, Ammerzoden
Entree: volwassenen € 14,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00, donateurs GLK en
Reserveren: is noodzakelijk 

Klik op de roze button voor meer informatie en voor de tickets!

Kasteel Ammersoyen

Kasteellaan 1
5324 JR Ammerzoden
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips

Schrijf je hier in!