Kasteel Schip Museum!Terug naar het overzicht

vrijdag 10 maart
Unieke ervaring! Bezoek het Museumschip Kasteel Vlotburg in Heusden!
Het Museumschip Kasteel Vlotburg ligt in Heusden, dit is een verrassende ervaring voor de kids!

Bijna 100 jaar geleden begon Bouwwerf De Haan & Oerlemans met de bouw van het 50 meter lange schip… sinds 2005 varen Christel en Len met hun Museumschip Kasteel Vlotburg er mee door Europa.

Aan boord tonen Ridder Lenny en Jonkvrouwe Christel het leven in de middeleeuwen. De tentoonstelling is open vanaf zondag 29 januari t/m zondag 12 maart. Locatie: tegenover Stadshaven 13,  (Naast Rondvaart Wiljo)

Ervaar het leven van ridders, jonkvrouwen en ambachtslieden in de middeleeuwen op Museumschip Kasteel Vlotburg. Leuk en leerzaam voor de jongeren.

Iedereen zwicht voor de betovering van de Middeleeuwen. Op het Museumschip waan je je in een andere wereld. Een historische wereld die fascineert, vol met ridders, kastelen en jonkvrouwen in nood.

De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Kinderogen lichten op wanneer ze de prachtige verhalen horen over de ruige tochten van ridders in hun schitterende wapenuitrusting

Op het reizend museumschip kun je op een unieke en verrassende manier dit leven van dichtbij ervaren. Er worden levensechte taferelen getoond van de wijze waarop de mensen aten, wat voor kleding ze droegen en de verschillende ambachten en middeleeuwse gebruiken

Klik op de roze button voor meer info!

Museumschip Kasteel Vlotburg

Dorpsstraat 23
Heusden
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Yes, het is Lente!

Yes, het is Lente!

Owwww heerlijk, wij zijn dol op de lente!

Lekker zonder jas eropuit. Wat gaan jullie doen?

klik hier voor leuke tips!