12x een superleuke traktatie van eierkoek!

27 januari 2020
Trakteer je vriendjes en vriendinnetjes met je verjaardag eens op een originele eierkoek. In een handomdraai tover je een eierkoek namelijk om in een toffe traktatie!
Maak van een eierkoek en papier een heus schateiland waarop je ook nog een echte schat vindt. Supergaaf! Dit meisje van eierkoek is wel heel lief. Ze heeft haren en een mondje van snoepveters, jummie! Vind je het leuk om iedereen te laten weten hoe oud je bent geworden? Kies dan voor een eierkoek met je leeftijd erop. Maak met boter het cijfer dat je wilt en strooi er daarna wat hagelslag op.



Deze boot is ongetwijfeld ook een hit! Plak 2 halve eierkoeken aan elkaar met bv jam. Steek er een satéprikker in en maak van papier een zeil. De romp van de boot kun je versieren zoals je dat zelf leuk vindt. Schip ahoi!



Ben je een echte dierenfan? Dan vind je deze eierkoeken in de vorm van een dier vast fantastisch! Het lieveheersbeestje heeft strepen van snoepveter en de stippen zijn gemaakt van doorgesneden dropjes. Dit konijntje is ook echt te lief! Snijd de eierkoek met een mesje of gebruik een schaar. En wat dacht je van een schildpad? Het onderlijfje knutsel je van gekleurd papier, de eierkoek leg je daar als schild bovenop.



Dit grappige visje is versierd met rozijnen, plak ze vast met zelfgemaakte glazuur (een papje van poedersuiker met water). In dit mooie spinnenweb zitten nog geen diertjes maar dat zal vast niet lang meer duren! De draden van het web zijn gemaakt van eetbare decoratiestift. Piep, kijk een muis! Plak 2 helften van een eierkoek op elkaar, maak oortjes van (eetbaar)papier en snorharen en een staartje van een dropveter. Zo, jouw traktatie is klaar!



Wie kent Hello Kitty niet? Maak haar van een eierkoek en versier haar met dropjes en een snoepveter. Natuurlijk mag haar strikje niet ontbreken! Knip het uit papier of uit een 'zuur matje'.





Veel plezier met het maken van jullie favoriete eierkoeken!

Tip: bekijk ook ons complete overzicht met leuke kindertrakaties!