De favoriete 6+ spelletjes van onze sitemanagers

13 september 2014
Onze favoriete 6+ spellen om te doen tijdens de koude en regenachtige dagen. 

Het is altijd leuk om een spelletje te doen, maar december is wel spelletjesmaand bij uitstek! Wij hebben onze favoriete spellen voor je op een rijtje gezet. Welke wordt jouw favoriet?

(PS door op de link te klikken, kun je het spelletje direct bekijken en eventueel gelijk bestellen!)

Annemarie, oprichter Kidsproof.nl en moeder van kids van 7 en 8 jaar;
“Vorig jaar bracht Sinterklaas het spel Jakkiebak Kippekak mee. Een spelletje dat alleen al vanwege de titel grote hilariteit veroorzaakte bij onze kinderen. Het spel zelf is ook écht leuk: je moet met jouw kippetje zo snel mogelijk de andere kippen proberen in te halen. Dat doe je door te onthouden welke kaartjes waar in het midden liggen en zo snel mogelijk de juiste kaartjes om te draaien. Wij worden er echt heel fanatiek van!”

Maud, sitemanager Kidsproof 't Gooi en moeder van kids van 1, 4, 8 en 11 jaar;
“Onze favoriet is Uno, een eenvoudig, maar zeer verslavend kaartspelletje. Het is het beste te vergelijken met het ouderwetse pesten. Door de combinatie van kleuren en de cijfers is het voor kids vanaf 4 jaar goed zelfstandig te spelen en voor kinderen van bijna 12 én volwassenen nog altijd leuk. De pestkaarten hebben speciale tekens waardoor je eenvoudig kunt zien wanneer je een beurt moet overslaan, het spel van richting verandert of wanneer je extra kaarten moet pakken. Bij de laatste kaart moet je ‘UNO’ roepen en als je dat vergeet, dan moet je 5 kaarten pakken! Geef het nooit op, want het kan bij dit spelletje heel raar lopen….”

Alwiene, Kidsproof redactie en moeder van een zoon van 7;
“Al ruim een jaar is het bij ons thuis vaste prik op zondagochtend; tijdens het ontbijt spelen we Doolhofje. Het bord van dit spel is een labyrint, waarop verschillende voorwerpen staan afgebeeld. Jij moet met jouw pion naar het voorwerp lopen dat op jouw kaartje staat. Maar de weg loopt heel vaak dood. Nu kun je een aantal rijen in het labyrint verschuiven en iedere beurt mag je dat ook doen. Kun jij zo de weg vrijmaken om bij je voorwerp te komen? Voor dit spelletje is best een beetje ruimtelijk inzicht nodig, maar het verbaast ons iedere keer weer hoe goed kids hier in zijn. Het is echt een uitdaging van ze te winnen!”

Hetty, sitemanager Kidsproof Amersfoort en moeder van een dochter van 12;
“Wij spelen thuis nog steeds heel graag het spelletje Set. Dit spel klinkt misschien niet zo spannend, maar is altijd weer leuk om te spelen. Bij Set moet je zo snel mogelijk een set, dat is een combinatie van kleur, vorm en/of vulling, zien in de kaarten die op tafel zijn neergelegd. Je roept 'set' als je zo'n combinatie ziet. Wie aan het eind de meeste 'sets' heeft, heeft gewonnen. Wij roepen soms al 'set' voordat we een set zien, om de anderen maar vóór te zijn. Helemaal niet eerlijk, maar als je wilt winnen...”

Eloïne, sitemanager Kidsproof Almere, moeder van kids van 7, 9 en 10 én een echte spelfanaat;
“We spelen regelmatig Carcasonne of Het Stenen Tijdperk , maar het leukste en meest veelzijdige spel vinden wij toch wel Agricola. Bij Agricola bouw je je eigen boerderij, zorg je voor vee, gezinsuitbreiding, genoeg voedsel en het uitbreiden van dit alles. Elke beurt moet je afwegen wat het slimste is om te doen; is het beter om grondstoffen te halen, iets uit te bouwen of om alvast voedsel te verbouwen voor als je gezinsuitbreiding krijgt. Dit spel is erg leuk om te spelen met wat oudere kinderen die wel houden van een beetje tactiek en strategie!

Verder gaan mijn kinderen heel graag zelf aan de slag met Smart Games, één-persoonsspelletjes, waar wij er thuis heel veel van hebben. Op dit moment zijn Vikings, de nieuwe Angry Birds of Penguins on ice erg populair. De spellen hebben allemaal verschillende levels en opdrachten en zijn niet echt makkelijk. Kinderen leren dus door te zetten als iets lastig is, logisch na te denken en ontwikkelen ruimtelijk inzicht. En ze zijn ideaal voor in de auto!”