Kidsprooftip: Een bewegelijke voorstelling!

15 november 2015
Het sprookjesachtige verhaal 'Als je maar hard genoeg rent, weet niemand waar je bent' van Theater Artémis neemt je mee naar de zoektocht over het fenomeen Stilstand. 
Ongeveer 1x per maand houd ik samen met onze oudste meid een moeder-dochteravond. Een heerlijk een moment met z’n tweetjes! De ene keer houden we een gezellige filmavond thuis, de andere keer gaan we lekker uiteten in een van onze favoriete restaurants en nog een andere keer gaan we samen naar het theater zoals nu! En dit keer gaan we naar de voorstelling van Theater Artémis ’Als je maar hard genoeg rent, weet niemand waar je bent’ voor kinderen vanaf 8 jaar bij de Verkadefabriek.  

Verrassend welkom! 
Voor dat we de zaal in kunnen gaan krijgen we een ’rennummer’. Verbaasd lopen we de zaal binnen waar we verwelkomt worden door een rennende Konijn, Prinses, Ridder en een heks. We lopen wat onwennig en lachend de zaal in, zoeken onze plaatsen en kijken zittend (en wat verontwaardigd) naar het Konijn, de Prinses, ridder en de heks die continue voorbij komen. En dan… opent het gordijn (wat toch wel anders is dan anders) en begint het verhaal… 

Als je maar hard genoeg rent, weet niemand waar je bent (8+)
Het sprookjesachtige verhaal gaat over een dochter (Stippelientje, een zeer bewegelijk kind) van een arm houthakkersgezin dat op een dag op zoek gaat naar paddestoelen in een woud en plots getroffen wordt door de oorverdovende stilte… Door de sprookjesachtige stilte dat tussen de bomen hangt wordt Stippelientje overvallen door een enorme angst. Dit wordt uiteindelijk verbroken door de prachtige prins op zijn wonderschone en glanzend zwarte merrie. Ze praten wat en komen tot de conclusie dat het hier gaat om het fenomeen Stilstand gaat. Samen met de prins gaat Stippelientje opzoek naar het antwoord op de vraag wat voor monster 'Stilstand' is. Steeds meer plekken worden door Stilstand getroffen en zelfs e tovenaars van de koning weten niet anders dan te zeggen dan: Stilstand is Achteruitgang. Samen met de prins gaat Stippelientje op zoek naar de oplossing. 

Alles beweegt, niets staat stil! 
Schuivende kisten, bewegende paddestoelen, vallende pingpongballen, glitters vallen uit het plafond, er is zoveel te zien én te beleven. De acteurs zijn herkenbaar maar dan, wanneer de verteller het verhaal begint krijgen de 2 houten kisten op het toneel een eigen karakter. Mijn dochter zit vol verbazing te genieten van deze bijzondere voorstelling. Zo bijzonder! We kijken onze ogen uit. 

Onze het genot van een lekkere appelsap en heerlijke Tacochips bespraken we wat we gezien/gehoord en beleefd hadden en dit is wat zij ervan vond. 

Wat vond je het allerleukste aan de voorstelling? 

De rennende mensen, de vallende pingpongballen en de meisjes die iets vertelde over hun hobby. 

Wat maakte het meest indruk op je? 
De vrouw die heel boos achter de andere acteurs aan rende. Eerst dacht ik dat dat echt was, maar later begreep ik dat dat zij bij de voorstelling hoorde en begreep ik dat ze niet écht boos was. 

Wat viel je op in de voorstelling? 
Dat echt alles beweegt, niets stond stil! Soms wist ik niet zo goed waar ik naar moest kijken want er was zoveel te zien.

Zou je nog een keer naar deze voorstelling willen gaan? 
JA! Want je hoeft niet perse stil te zitten en dat vind ik er leuk! 

"Alles in de wereld beweegt, niets staat stil!" Een mooie samenvatting van deze bijzondere en bewegelijke voorstelling.

Ook deze bewegende voorstelling zien? Theater Artémis trekt met de voorstelling 'Als je maar hard genoeg rent, weet niemand waar je bent' het land in en op 31 januari 2016 spelen ze nog voor 1 keer in de Verkadefabriek. Zeker de moeite waard om te zien dus bestel gelijk kaarten!

Liefs, Gwen