Julie op bezoek bij Natuurmuseum Brabant!

5 december 2016
Kidsreporter Julie duikt het hersftseizoen in bij Natuurmuseum Brabant in Tilburg en vertelt hier over in haar blog!
In de herfstvakantie ben ik, als kidsproof-reporter, bij het Natuurmuseum Brabant in Tilburg geweest. Het museum ligt rechttegenover het station in Tilburg. Je kan er in de buurt parkeren en dan moet je vijf minuutjes lopen. Omdat het herfstvakantie was, was het daar best wel druk. De mevrouw achter de balie was heel aardig!

We zijn eerst zelf rond gaan lopen om het museum te verkennen. Daarna zijn wij naar de dieren gaan kijken (linkerkant van het museum). Daar kwamen we eerst de potvis tegen maar het was een skelet. Heel groot en heel mooi. Daarna zijn wij naar de dieren in de ijstijd gegaan. Daar was een leuk spel, waarbij je op de grond moest gaan liggen en een mamoet moest besluipen. Maar dat was erg grappig en je moest stil zijn en aan de zijkant kruipen. Hij kon je ook zien met twee zwarte ogen. Je kon daar in de buurt ook knutselen en bijvoorbeeld een skelet van een mens in elkaar zetten. De dieren zijn heel mooi. Aan de rechterkant van het museum is de OO-Zone. Daar zijn ook opgezette dieren achter glas en kan je heel veel leren. Er zijn opdrachten op papier. Maar die begrepen wij niet zo goed. De mensen die in de OO-Zone werken, waren erg druk dus duurde het even voordat we uitleg kregen. We hebben pasjes voor de computer gehaald. Daarmee konden wij allemaal interessante vragen beantwoorden op de computer. Met het pasje moesten we lades openen waar onderzoeksspullen in zaten. We hadden veel te weinig tijd om dit af te maken, maar het was heel leuk! Boven zijn de wolven en een Jeroen Bosch-tentoonstelling, maar ook een hele gave ruimte waar je het seizoen in stapt! Alles in deze ruimte had met herfst te maken. Zo zag ik eekhoorntjes, mieren en vogels voorbij komen, zwommen de visjes bij mijn voeten en nog veel meer. Zo gaaf! Van een mevrouw die daar werkt begreep ik dat deze zaal ieder seizoen verandert. Dus ben benieuwd hoe het eruit ziet en wat er te beleven is als de winter is begonnen. 

Kidsreporter Julie gaat op onderzoek uit bij Natuurmuseum Brabant

Het was een hele leuke dag in dit museum. We waren nog lang niet klaar, dus komen we zeker nog een keertje terug.

Groetjes van Julie
Kidsproof Kidsreporter 

TIP: In kerstvakantie naar BOS bij het Natuurmuseum? Plan gelijk jouw bezoek en maak er een natuurlijke dag van! Ook kun je er een super gaaf natuurlijk kinderfeestje houden!