Kidsproofreporter Isa is op pad geweest

7 november 2015
Lees hier wat Kidsproof Kidsreporter Isa van de voorstelling Sapperdeflap vindt!
Hallo allemaal, ik ben Isa (10 jaar) en ik ben kidsreporter van Kidsproof! Ik mocht een kijkje nemen achter de schermen bij Introdans in Arnhem, zodat ik jullie alles kan vertellen over de dansvoorstelling “SAPPERDEFLAP!”.
De dansvoorstelling is gemaakt voor iedereen vanaf 6 jaar. Het is echt leuk voor kinderen want fantasie en fantaseren staan centraal. Er wordt gesproken, gezongen en natuurlijk prachtig gedanst . Ik vind de naam “SAPPERDEFLAP!” goed bij de voorstelling passen, want Sapperdeflap! wat een dansmachines zijn die dansers.
De voorstelling bestaat uit vier delen, allemaal gemaakt door verschillende choreografen. Korte stukjes dus vervelen is er echt niet bij. De dansgroep bestaat uit 16 jonge dansers afkomstig uit verschillende landen. Ze dansen als een wervelwind!  
Wat ik er nog meer van vond
Ik vond de muziek erg afwisselend van melancholisch tot echte mee klappers en veel grappige geluiden. De decors zijn verrassend gemaakt, samen met de kostuums, bodypaint en de muziek was het een  sprankelend geheel. Omdat de groep zo intensief met elkaar danst zijn ze goed op elkaar ingesteld en dat kun je zien. De dansers dansen en spelen vol overgave, hun dans lijkt soms wel op theater. Soms speelden ze tegelijkertijd een rol, soms danste de groep als 1 geheel, ik wist niet waar ik moest kijken!
Wat ik allemaal te weten ben gekomen!
* Als kostuums niet gestoomd mogen worden dan worden ze ingespoten met wodka (sterke drank) om vieze geurtjes te absorberen
* Om kostuums of balletschoentjes de juiste huidskleur te geven, worden deze geverfd met thee of koffie!
* Kostuums worden speciaal voor een dansvoorstelling gemaakt, gekocht of geleend bij een ander dansgezelschap!
Na de voorstelling mocht ik een interview houden met Jurrien Schobben. Hij is heeft een hoofdrol in SAPPERDEFLAP! en weet alles over de voorstelling.
 
Reporter Isa: Hoe ben je danser geworden?
Jurrien: Mijn zus zat op ballet en toen ik dat zag wilde ik er ook op. Ik was toen 8 jaar. Ik vond het erg leuk en op een dag mocht ik meedoen met een auditie. Daar kwam ik doorheen en omdat er in mijn woonplaats Heerlen geen balletschool was, ging ik intern op een balletschool. 
Reporter Isa: Hoe oud was je toen?
Jurrien: 10 jaar
 
Reporter Isa: Hoe lang dans je bij Introdans?
Jurrien: Toen ik 20 was ben ik bij Introdans begonnen. Ik ben toen gekozen bij een auditie van wel 500 dansers uit allerlei landen. 
Reporter Isa: Daar ben ik wel even stil van, Jurrien!
 
Reporter Isa: Gebruik jij je fantasie tijdens een dansvoorstelling?
Jurrien: Jazeker, om boos te zijn bijvoorbeeld dan moet ik me echt iets inbeelden en mijn fantasie gebruiken.
 
Reporter Isa: Ben je zenuwachtig voor je een voorstelling gaat dansen?
Jurrien: Ik ben altijd wel een beetje zenuwachtig, er kan namelijk altijd wel iets fout gaan. Het meest zenuwachtig ben ik met de première, maar hoe meer je speelt hoe meer routine je krijgt. Als ik dat eenmaal heb ben ik rustig en zorg dat mijn kostuum goed op orde is.
 
Reporter Isa: Repeteren jullie veel?
Jurrien: We repeteren vijf dagen per week van tien tot vijf . Soms ook nog 's avonds of in het weekend. Daarnaast dansen we de voorstellingen en daarvoor reizen we het hele land door. Dan zitten we lang in de bus. Dat is niet zo heel erg want de dansers zijn een hechte groep en we zijn vrienden van elkaar.
Ik vond het erg leuk om achter de schermen van SAPPERDEFLAP! een kijkje te mogen nemen! Ik weet nu hoe je zeewier na kunt doen en hoe je moet liggen als een schatje! Wil jij weten hoe een Dikkertje Dap loopt? Kom dan ook naar de voorstelling van SAPPERDEFLAP!