Leuke Kidsproof-adressen in Heusden

16 maart 2014
Ontdek leuke tips en fijne adresjes in Heusden voor jou en je kind(eren). 
Heusden is een prachtig charmant vestingstadje vól met leuke Kidsproof-adresjes. Gwen en Annemarie gingen op ontdekkingstocht en dit zijn hun favorieten!

Als je parkeert op het Burchtplein, kun je onder het poortje door via de Wijksestraat naar de Vismarkt lopen. Daar vind je Smits Schoenen, een schoenenwinkel met hippe, een tikje uitgesproken (en soms ook lekker opvallende) kinderschoenen van RedRag, Develab, Converse, Clic!, Koel4Kids en nog veel meer leuke merken. Direct ernaast loop je langs De Pannenkoekenbakker, een begrip in Heusden. En dat begrijpen we wel: bij iedere pannenkoek krijgen de kinderen muntjes, waarmee je kunt sparen voorspeelgoed!

Steek de markt over en loop de Nieuwstraat in. Wij keken onze ogen uitbij Berg en Braam, een winkel met origineel, duurzaam en veel houten speelgoed. Én oud-hollands snoepgoed… tja,wij zijn gezwicht voor de boterboontjes! Aan de overkant vind je kinderkledingwinkel Sterrie Lou, met stoere, hippe kinderkleding van bijvoorbeeld Vingino, Bor*Z en Scotch R’belle. Zelf liepen we bijna voorbij, In D’n Kaarsenstal: een nostalgisch adresje waar je op de bovenverdieping van het oude pand op je verjaardagsfeestje een workshop kaarsen maken kunt doen!

Vanuit de Nieuwstraat kom je uit op de Hoogstraat. Loop even door naar links om bij het water te kijken! Zo kom je ook gelijk langs Knutsel-Atelier Debbels. Leuk voor een creatief kinderfeestje, maar hou ook de open workshops goed in de gaten en maak er bijvoorbeeld een BFF Vriendenarmbandje. Loop door naar de Botermarkt voor een bezoekje aan Bakkertje Deeg. Een echt nostalgisch bakkertje met een terrasje en (achter in de winkel) een sfeervolle plek om wat te drinken of te lunchen.

Op de hoek met de Pelsestraat is het Heusdens Bureau voor Toerisme. Binnenstaat een prachtige interactieve maquette van Heusden. Voor een paar euro koopje er een leuke speurtocht voor kinderen die je langs alle historische plekjes van Heusden leidt. Natuurlijk kom je ook langs de speeltuin bij het kasteel!

Vergeet op de terugweg niet langs Belle& Beau in de Ridderstraat te lopen. Een baby- en kinderkledingwinkel waar ze merken als KikKid, Jubel, Feetje, Sturdy, Carbone, Claesen’s en nog veel meer verkopen. Maak een klein omweggetje via de Burchtstraat, naar het recent geopende Studio Vermaakt. Een snuffelwinkel met brocante, gerestylde (kinder)meubels en hippe hebbedingetjes. Hier kun je ook een workshop boeken voor ene kinderfeestje!

TIP: bijna alle winkeltjes in Heusden zijn ook op zondagmiddag! geopend!