Myrthe zit bij de TopClub van de Telekids Musicalschool

12 mei 2017
Gek op zingen, dansen en acteren? Dan is de TopClub van de Telekids Musicalschool misschien wel iets voor jou. De TopClub is het hogere niveau van de musicalschool voor kinderen van 8 tot 18 jaar en zit in Amsterdam, Amersfoort en Den Bosch!
Myrthe van 10 jaar zit sinds 2 jaar bij de TopClub in Den Bosch. Onze Kidsproof reporter wilde graag weten hoe dat is!

Hoe ben je bij de TopClub gekomen?
Ik vond musicals altijd al leuk om te zien en ik had al een tijdje zangles. Mijn moeder hoorde over de TopClub en dat leek me heel leuk, zingen, dansen en acteren in één. Ik hoorde er ook heel veel leuke dingen over. Ik heb auditie gedaan en toen eerst een jaar in Amersfoort bij de TopClub gezeten. Toen deze ook in Den Bosch kwam, ben ik daar verder gegaan.



Hoe was de auditie?
Iedereen moest van tevoren een liedje instuderen en op de auditiedag leerde je dan het dansje erbij. Ik vond het best een beetje spannend, ik had nog niet veel audities gedaan. Maar het was echt hartstikke leuk! Je wordt helemaal op je gemak gesteld, iedereen is heel aardig. Het geeft ook niet als je een foutje maakt. We deden ook hele grappige oefeningen. En ik heb tijdens de auditie een meisje leren kennen, dat nu nog steeds een vriendin van me is!

Hoe gaat een les bij de TopClub?
Eén keer in de week heb ik op zaterdag drie uur les. We beginnen dan met twee uur acteren - spel noemen ze dat - of dans. We doen allerlei dansen: pop en jazz maar ook buitenlandse en klassieke dansen. De les eindigt altijd met een uur zang.



Treed je ook op?
Vlak voor de kerstvakantie heb je een optreden en aan het eind van het jaar is er de grote eindproductie, dat is een hele musical. Daar doet iedereen van de musicalschool aan mee, van de Kidsclub en de Teens tot de TopClub. Alleen de TopClub-leden doen auditie voor de hoofdrollen, maar eigenlijk zijn alle rollen leuk om te doen! Na de kerstvakantie begin je in de lessen te oefenen voor de eindmusical, die in juni of juli wordt opgevoerd.

Wat vind je het allerleukste om te doen?
Het spel, het acteren! Dat doe je eigenlijk altijd, want ook als je zingt of danst komt daar spel bij kijken.



Wat heb je al geleerd en wat wil je nog leren?
Ik heb onder andere geleerd hoe je emotie moet uitdrukken. Dat moet je namelijk niet té overdreven doen, het publiek moeten je wel geloven. En ook al sta je op de achtergrond, je moet altijd in je rol blijven. Je moet eigenlijk doen alsof iedereen de hele tijd op jou let. Wat ik een beetje moeilijk vind, is de techniek van de dansen. Die wil ik graag nog beter leren.

Wil je later verder in musicals?
Dat zou ik wel heel gaaf vinden! Ik weet dat het wel lastig is om echt door te breken, maar ik zou het wel heel graag willen!

Vind jij het leuk om te zingen, dansen en acteren? Meld je aan voor de auditiedag in de Muzerije in 's-Hertogenbosch op 21 mei a.s.. Naast laten zien wat je kan, ga je die dag ook leuke en leerzame workshops doen én vooral ook veel plezier maken. Iedereen kan meedoen! Iets voor jou? Kijk voor alle informatie op de website van de Telekids Musicalschool en meld je meteen aan.