Zonnige tip: zelfgemaakte en gezonde ijsjes!

7 juni 2014
Wat is er lekker op een warme zomerse dag? Natuurlijk een IJSJE! In onze blog hebben wij er een aantal verzameld die lekker, gezond én zelf te maken zijn.         
Een lekkere, frisse verkoeling op een warme zomerse dag is een IJSJE! Alle kinderen (en sommige volwassenen) zijn er gek op. Ijsjes lenen zich bij uitstek om voedzamer & gezonder te maken zonder dat het minder lekker hoeft te zijn. Daarnaast is het een koud kunstje om een ijsje zelf te maken en als je eenmaal geëxperimenteerd met fruit en zuivel zijn de variaties eindeloos!

In deze blog hebben wij de lekkerste varianten voor je verzameld zodat je deze zomer heerlijk kan genieten van zelfgemaakte, gezonde ijsjes!

Voor bereiding van ijsco's is een ijsmachine (bijvoorbeeld van Zoku) een uitkomst. Tegenwoordig zijn er letterlijk in een handomdraai klaar. Maar natuurlijk kun je ze ook op de ouderwetse manier ijsmalletjes maken en gebruiken. 

Super snel bananen ijs
Bevroren banaan blijft zo’n 3 maanden goed en is super voor in smoothies of om jawel: ijs van te maken. IJs van bevroren banaan lijkt qua structuur op roomijs en is een perfecte basis voor allerlei smaaktoevoegingen. Hieronder het recept voor de basis: 
Nodig: 
2 a 3 bevroren bananen, 1 el honing of ahoornsiroop, handje walnoten, water of rijstmelk of notenmelk. 
Bereiden: 
Pureer de bevroren banaan met de zoetstof en melk naar keuze tot een romige substantie. Niet te lang want dan smelt het erg snel. Hak de walnoten fijn en roer deze er doorheen. Zet het ijs eventueel nog even terug in de vriezer. Heerlijk in combinatie met allerlei soorten fruit, noten, of superfoods.

POPEY-SICLES
Nodig:
250 gram spinazie, 2 sinaasappels, 1/4 komkommer, 1 el honing, beetje citroensap. Optioneel: peer of kiwi voor iets meer zoet.
Bereiden:
Juice de spinazie en de komkommer. Meng dit sap met het sap van de sinaasappels en een beetje citroen. Pureer hier eventueel nog een peer of kiwi doorheen. Breng op smaak met wat honing en giet in de vormpjes.

BANANA CHIA CHOCO
Nodig:
1 banaan, 200 ml amandelmelk (of kokosrijstmelk mocht je allergisch zijn voor noten), 1 a 2 el griekse yoghurt, 2 tl honing, 1 tl chiazaadjes, 1 tl rauwe cacaopoeder.
Bereiden:
pureer de banaan samen met de amandelmelk en de yoghurt tot een glad mengsel. Doe hier eventueel wat honing bij. Gebruik je kokosrijstmelk dan hoeft dat niet, deze is al zoet  genoeg. Schenk dit in de ijsjesmal en roer er op het laatste moment nog wat chiazaadjes en rauwe cacaopoeder doorheen voor het mooiste effect (bewaar wat cacaopoeder). Strooi ook nog wat cacaopoeder over de ijsjes heen net voordat je ze serveert.

Sanny's ijsje 
Nodig:
1 avocado, 1 mango, limoensap, beetje kokosmelk  & kokosrasp
Bereiden:
Schil de avocado en mango vervolgens mengen/pureren en in een ijsjesmal gieten. In de vriezer en klaar.

Ben je enthousiaste geworden in het maken van nóg meer lekkere en gezonde snacks? Kijk dan op www.bluebelle.nl of lees een van onze andere blogs