Hoopvol en vrolijk lees- én kleurboekje voor kids: Als het virus straks voorbij is….

8 juni 2020
Wat wil je dan als eerste weer doen? Bij opa en oma logeren? Lekker een dagje naar het strand? Of gewoon weer naar school?

Schrijfster Renske de Kleijn is moeder van 2 jonge kinderen en woonachtig in ’s-Hertogenbosch en schreef een hoopvol en vrolijk lees- én kleurboekje over de impact van de coronamaatregelen op jonge kinderen; Als het virus straks voorbij is. Haar 2 zonen waren een belangrijke inspiratiebron bij het ontwikkelen van dit boek tijdens de coronacrisis toen ze dit van heel dichtbij meemaakten.

Het coronavirus zette ook het leven van jonge kinderen op z’n kop. Dit hardcover-boekje laat op een vrolijke manier zien wat de maatregelen voor hen betekenden. Ze kunnen de plaatjes zelf  inkleuren en later kun je foto’s inplakken. Zo maak je een tastbare herinnering aan een bijzondere tijd.

Onderzoek
Het boekje is niet alleen heel handig en leuk voor kids maar bij aanschaf van het boekje draag je ook gelijk een steentje bij aan de wetenschap. De winst van de boekverkoop wordt gedoneerd aan wetenschappelijk onderzoek van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, dat wordt uitgevoerd door Sabine van der Laan:

“Wat is het geheime wapen van jongeren die wel lekker in hun vel blijven zitten tijdens en na de coronacrisis? In de WHISTLER studie onderzoeken wij de impact van het coronavirus op jongeren. Sommige jongeren voelen zich eenzaam omdat ze hun vrienden minder zien, of maken zich zorgen om (oudere) familieleden. Andere vinden het fijn dat ze langer kunnen uitslapen, of niet meer naar school hoeven fietsen.

Voordat de coronacrisis begon, hebben we in de WHISTLER studie van veel jongeren hun mentaal welbevinden, leefstijl, risicogedrag en vriendschappen uitgevraagd. Nu meten we tijdens en na de coronacrises opnieuw mentaal welbevinden, maar ook verschillende stressfactoren. Door deze verschillende meetmomenten te analyseren, hopen we antwoord te geven op de bovenstaande vraag.

Wij vragen veel tijd en aandacht van de deelnemers van de WHISTLER studie. Om ze te bedanken krijgen ze van ons een cadeaubon. De winst van dit boek bekostigt deze cadeaubonnen!”

Klik op de roze button om het boekje te bestellen!

Veel lees en kleur plezier!

~ Carlijn ~

Naar de website