Doe mee aan de Muziekwedstrijd 2023!

31 mei 2023
Het maakt niet uit welk instrument je speelt, of je rapt of zingt, hoe goed je bent of hoe lang je er al mee bezig bent. In ieder kind zit muziek! Lees hoe jij mee kunt doen aan de leukste online muziekwedstrijd.
Doe mee aan De Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours!

Schitter op het online podium!

Van 14 augustus t/m 15 oktober kunnen alle kinderen in Nederland en Vlaanderen weer meedoen aan de leukste online muziekwedstrijd. De Muziekwedstrijd, georganiseerd door het Prinses Christina Concours, staat open voor muzikale kinderen van 4 t/m 12 jaar. Van klassiek tot jazz en van pop tot wereldmuziek. En van gitaar tot viool of zelfs pannen en deksels; iedereen die plezier heeft in (samen) muziek maken kan meedoen in welke muziekstijl dan ook!

>>> Bekijk hier hoe je mee kunt doen.

Hoe doe je mee aan De Muziekwedstrijd?

Je kunt meedoen door een filmpje van jouw performance (max. 4 minuten) in te sturen via de site of de webapp. Het thema van dit jaar is Vriendschap. Zorg dat dat terug te horen is in jouw muziek en maak kans op de speciale Themaprijs!

Categorieën
Jonge muzikanten kunnen meedoen in 3 categorieën:
Categorie 1 (4 t/m 8 jaar) Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
Categorie 2 (9 t/m 12 jaar) Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
Categorie 3 (4 t/m 12 jaar) Grote(re) groepen (vanaf 6 kinderen)

Ben je benieuwd naar de inzendingen van vorig jaar? Bekijk ze hier!

Maak kans op leuke prijzen!
Elke deelnemer krijgt een diploma met daarbij tips van één van de professionele juryleden. Daarnaast zijn er allerlei prijzen te winnen, zoals de Originaliteitsprijs, de Samenspelprijs of de Muzikaliteitsprijs. 

Speciale prijzen
Dit jaar is er een speciale prijs voor de inzending die het best aansluit bij het thema Vriendschap. Hier lees je er meer over. Daarnaast is er ook een Publieksprijs. Deze wordt toegekend aan de inzending met de meeste stemmen van het publiek. De stemperiode loopt van 16 oktober t/m 22 oktober. De Publieksprijs wordt in totaal slechts één keer uitgereikt.

De Muziekdag

De Muziekwedstrijd 2023 wordt afgesloten met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht op zondag 26 november.


Ga aan de slag, oefen je stuk of liedje, upload je filmpje en laat het Nederland horen!
Naar de website