5x Schaatsen op Natuurijs in en om Den Bosch!

10 januari 2024
Yes, schaatsen aan en gaan! Het mooiste wat er is, lekker glijden over natuurijs. Gewoon op je schoenen, met ombindijzers of norren aan, schuifelend achter een stoel of al ijshockeyend met pirouetten. Het maakt niet uit als je er maar van geniet.
Schaatsen op natuurijs in Den Bosch, Rosmalen, Vught en Drunen

Het is altijd moeilijk te bepalen en in te schatten of het ijs al dik genoeg is en of het veilig is om te schaatsen. Daarom verzamelde wij 5 plekken waar al volop geschaatst wordt.

De IJzerenman - Vught

Een gigantisch mooie plek om te schaatsen is natuurlijk de IJzerenman in Vught. Mooi uitgestrekt ijs zodat er genoeg ruimte is voor iedereen.
Locatie: Boslaan 49 in Vught

Oude IJsbaan - Drunen

De oude ijsbaan in Drunen is 30 cm onder water gezet waardoor daar nu heerlijk geschaatst kan worden. Fijne plek! Locatie: Kruising Duinweg - Hogeschijf > Terhoogte van Duinwg 45

Groote Wielen Plas -  Rosmalen

Bij de Groote Wielen Plas in Rosmalen aan de moeras zijde wordt er ook volop geschaatst. Gezellige bedrijvigheid op het ijs, groot en klein is aan het genieten van de vroege vorst! 
Locatie: Groote Wielen Plas in Rosmalen

Zuiderpark Den Bosch

In Den Bosch in het Zuiderpark kun je o.a. schaatsen bij de schroef en bij het stukje bij de stadswallen ter hoogte van het Rugbyveld.
Locatie: Vonk en Vlamlaantje



IJsbaantje aan de Heiweg in Nuland

KPJ-JN heeft in samenwerking met Brandweer Geffen het sportveld aan de Heiweg voorzien van een laag ijs. Vanaf vandaag is deze iedere dag geopend tot 20.00 uur s’avonds. KPJ - JN zal zorgen dat de lampen dan aan zijn.

Weet je nog een fijne en veilig plek om te schaatsen? Laat het me weten via denbosch@kidsproof.nl

Heel veel schaats plezier!

~ Carlijn ~

Let op: Als je het ijs niet vertrouwd ga er dan niet op!