De Efteling in HNBM!Terug naar het overzicht

In Het Noordbrabants Museum is de unieke Efteling tentoonstelling te bewonderen!
Er was eens, in het hart van Brabant… een Sprookjesbos. 70 jaar geleden geopend om het leven in de omgeving wat kleurrijker te maken. Inmiddels uitgegroeid tot een attractiepark van wereldformaat dat al generaties lang de harten steelt: de Efteling!

Maar hoe komt het dat zoveel mensen zulke warme herinneringen koesteren bij de Efteling? Wat is het geheim? We geven een kijkje achter de schermen en laten zien, horen en voelen hoe een klein Sprookjesbos, met inzet van generaties bevlogen mensen, in 70 jaar uitgroeide tot een attractiepark van wereldformaat.?

Om het wonderlijke verhaal van de Efteling te kunnen vertellen opende de Efteling speciaal voor deze tentoonstelling haar schatkamers. Daar kwamen de meest bijzondere schatten tevoorschijn. Zoals de eerste krabbels van het Sprookjesbos door Peter Reijnders, originele tekeningen van de welbekende Anton Pieck, de eerste spiegel van Sneeuwwitje. En voorwerpen van het pas gesloten Spookslot, die sinds de sluiting nog meer gekoesterd worden.

Bingo - Speurtocht
Om het voor de kids nóg leuker te maken, is er een leuke speurtocht die dwars door de Efteling tentoonstelling gaat. Je gaat op zoek naar verschillende voorwerpen en tekeningen in de tentoonstelling. "Papier hier, Papier hier"; natuurlijk mag Holle Bolle Gijs tijdenns deze speurtocht niet ontbreken! Durven jullie een eigen geschreven boodschap in zijn mond te stoppen? Hij heeft trek! ;)

Tekenwedstrijd
Heb je wel eens nagedacht over hoe het is om in een sprookje te leven? Hoe moet jouw eigen verhaal eruit komen te zien? Als je de kans had, zou je dan een ander einde geven aan een sprookje of wil je het juist modern maken? Doe mee aan de tekenwedstrijd van Efteling – de tentoonstelling en verbeeld je eigen sprookjesverhaal op jouw manier. Ga aan de slag met bijvoorbeeld potloden, verf of inkt, maak een collage of teken digitaal. En maak kans op vrijkaartjes voor de Efteling!

Klik op de roze button voor meer info!

Het Noordbrabants Museum

Verwersstraat 41
5211 HT 's Hertogenbosch
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Kies hier je Kinderfeestje!

Kies hier je Kinderfeestje!

Super drukke tijd altijd als de kids jarig zijn. Vaak moet je dan ook nog een kinderfeestje organiseren. Ontdek hier alle onze tips voor een tof kinderfeestje!

Welke kies jij?