• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Toffe Kinderactiviteiten!Terug naar het overzicht

Doe mee aan leuke workshops voor kinderen deze zomervakantie in Het Noordbrabants Museum!

Deze zomervakantie kun je onwijs veel leuke dingen doen met je kids in Het Noordbrabants Museum!

Onder begeleiding van een museumdocent ga je aan de slag tijdens een toffe Kinderworkshop, doe de Museumgame, speur in de natuur met familie Wandel-workshop of ga op ontdekkingstocht door het museum met een van de uitdagende speurtochten. Zin om mee te doen? Reserveer snel een plekje! Alle activitivteiten zijn helemaal in het thema van de tentoonstelling Vaderland. Deze tentoonstelling gaat over hoe ons landschap is veranderd.

KINDERWORKSHOP
Kinderen (ouders mogen erbij zijn, hoeft niet) krijgen een interactieve rondleiding door Veranderland met leuke doe-opdrachten. Daarna start de workshop in het atelier waarin de kids creatief aan de slag gaan! Als een kunstenaar maken ze met natuurlijke materialen en een bijzondere techniek hun eigen droomlandschap!

MUSEUMGAME
Ontdek het bijzondere verhaal van hertog Lodewijk Ernst van Brunswijk-Wolfenbüttel. Wist je dat ons museum ooit zijn woonhuis was? Maar toen werd de Hertog, ooit machtig en succesvol, plotseling het middelpunt van kritiek. Hij trok zich terug in zijn woning. Daar begonnen vreemde dingen te gebeuren. We hebben jullie hulp nodig om de puzzels op te lossen en het mysterie van de Hertog te ontrafelen!

WANDEL-WORKSHOP
Met een natuurgidsgids van IVN ga je het Bossche Broek in en ontdek je de thema’s van de tentoonstelling Veranderland. Hoe leven de dieren en planten hier? Kun je door de natuur in het Bossche Broek geïnspireerd raken? Wat is de invloed van de mens in dit gebied? Kortom een natuurwandeling waarbij onderweg van alles te zien en te doen is voor kinderen én hun (groot)ouders.

Voor meer informatie en aanmelden, klik je op de roze button!

Het Noordbrabants Museum

Verwersstraat 41
5211 HT 's Hertogenbosch
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie 2024

Zomervakantie 2024

Joeh, het is zomervakantie! Ontdek de leukste uitjes voor deze fijne vrije weken in en om Den Bosch :)

Naar de familie-uitjes!