Het Kasteel van de Sint!Terug naar het overzicht

Kom naar het logeerkasteel van Sinterklaas, Kasteel Heeswijk!
De spannendste en leukste tijd van het jaar is weer aangebroken en Sinterklaas heeft zijn weg naar zijn logeerkasteel, Kasteel Heeswijk, weer gevonden. Er zijn dit jaar al enkele Pieten vooruitgesneld want het gonst van de geruchten op de stoomboot: er zou hier een Sinterklaasschat gevonden zijn!

Een heuse tijdscapsule is boven de grond gekomen, en naast dit briefje zaten er ook allerlei rare voorwerpen in. Een klein rechthoekig voorwerp met twee gaten erin bijvoorbeeld. Bovenlangs loopt een lintje en het lijkt erop dat, als je een potlood in een van de gaten steekt en draait, het lint begint te bewegen…De jongste Pieten snappen er niets van.

De oude Pieten kunnen hun lol op met deze schat, maar de jonge Pieten zijn er stellig van overtuigd dat de muziek, het speelgoed, de verhalen en het lekkers uit deze tijd veel beter zijn. Wat vinden de bezoekers van het museum? 

Feestelijk Weekend met Sint en Piet
In het weekend maken ze het bij Kasteel Heeswijk nog gezelliger. Sint en de Pieten zijn dan aanwezig en nodigen je uit om het zelf te komen ervaren. Dansen mee op oude en nieuwe muziek, ontdek oud en nieuw speelgoed en smul mee van … je raadt het al: oud en nieuw snoepgoed. Kom je nog even langs bij Sint en Piet voor een kleine surprise?

Fandag Ozosnel
Kinderen krijgen de kans om Ozosnel van dichtbij te bewonderen, tekeningen te maken en rond te kijken in het logeerkasteel van Sinterklaas op 25 november 2023. Uiteraard is het ook mogelijk om met Ozosnel op de foto te gaan zodat iedereen met een mooie herinnering naar huis gaat. 

Prikkelarm museumbezoek
Gebruik al je zintuigen en neem de komende weken met je (klein)kinderen een duik in de Sinterklaastraditie. Van maandag t/m vrijdag zijn Sint en Piet niet aanwezig. Breng een prikkelarm museumbezoek aan Kasteel Heeswijk, leuk voor de allerkleinsten en voor wie het Sinterklaasfeest toch wel spannend vindt

Bestel je tickets via de roze button!

Kasteel Heeswijk

Kasteel 4
5473 VA Heeswijk
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Toffe uitjes in Kerstsfeer!

Toffe uitjes in Kerstsfeer!

Ook zin om met je gezin helemaal in kerststemming te komen? Ontdek onze top 8 van de tofste uitjes in winterse sfeer!

Sfeervolle uitjes!